TOP 100 cele mai influente personalități din lume, ediția 2013

De: Marian Andrei / 19.04.2013, 09:48
TOP 100 cele mai influente personalități din lume, ediția 2013
Lista din 2013 cuprinde 35 de femei și trei cupluri celebre, dar stabilește și un record: președintele american se află în fruntea listei pentru a opta oară consecutiv.

Lista celor mai influente 100 de personalități din lume în 2013, alcătuită de revista Time, a fost publicată ieri. Această listă, care nu este un clasament, include personalități din domenii foarte diferite, precum artiști, sportivi, politicieni, oameni de afaceri și alți oameni considerați remarcabili.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Cineastul Steven Spielberg, ducesa de Cambridge, cântăreața Beyonce, președintele american Barack Obama și papa Francisc se regăsesc pe această listă, alături de tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, țintă a atacurilor talibanilor din octombrie 2012, devenită un veritabil simbol al drepturilor copilului și al drepturilor fetelor la educație.

Editorii revistei Time au apelat în acest an la o inovație, prezentând pentru prima dată șapte coperte diferite, în funcție de zonele de pe Glob unde este comercializată revista.

Lista include și alte femei celebre, precum ducesa Catherine de Cambridge (singurul membru al familiei regale britanice care figurează în lista din acest an), șeful grupului Yahoo!, Marissa Mayer, sportivele Li Na (China, tenis) și Lindsay Vonn (Statele Unite, schi).

Trei cupluri celebre apar și ele pe lista din 2013: cântăreții americani Jay-Z și Beyonce, președintele chinez Xi Jinping și eleganta lui soție, Peng Liyuan, dar și cuplul prezidențial american Michelle și Barack Obama.

Francisc, noul papă de la Vatican, liderul kurd Abdullah Ocalan, disidenta birmană Aung San Suu Kyi, liderul nord-coreean Kim Jung-un și cel sud-coreean Park Geun-hye fac și ei parte dintre cele mai emblematice personalități din 2013 potrivit revistei Time.