Top 20: Cele mai populare clipuri cu reclame din 2013 (Video)

De: Gabriela Voicu / 30.12.2013, 12:30
Top 20: Cele mai populare clipuri cu reclame din 2013 (Video)
Firma de marketing Unruly a lansat Top 20 Global Social Video Ads Chart 2013, o listă a celor mai share-uite reclame video în acest an.

Firma de marketing Unruly a lansat Top 20 Global Social Video Ads Chart 2013, o listă a celor mai share-uite reclame video în acest an. A face reclamele să aibă potențial de a deveni virale este acum prioritar pentru oamenii de marketing deoarece numărul share-urilor este un indicator mai bun pentru cât de eficient este mesajul unui clip decât totalul vizualizărilor acestuia. Iată cele mai populare reclame video din acest an și motivele pentru care ele au ajuns la inimile internauților:

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

20. Code.org – Ceea ce nu înveți la școală

Share-uri: 754,000

Sportivul Chris Bosh și cântărețul will.i.am vorbesc despre avantajele de a învăța programare, iar mesajul lor nu este adresat doar „tocilarilor”. Reclama în sine a devenit o metodă de recrutare pentru unele companii.

19. Sony – Instrucțiuni pentru PlayStation 4

Share-uri: 764,000

După lansarea PlayStation 4, Sony a realizat un clip pentru a-i ironiza pe cei de la Microsoft, cu instrucțiuni despre cum să imparți cu prietenii jocurile folosite, cu referire la restricțiile controversate ale jocurilor second-hand în cazul Xbox One.

18. Rockstar – Grand Theft Auto V

Clipul dezvăluie grafica super-atractivă a jocului și ne introduce într-un mediu virtual complex, cpruia nu îi pot rezista nici cei care dezprobp jocul din cauza scenelor de sex și violență.

Share-uri: 841,000

17. H&M – Short film

Guy Ritchie și David Beckham, două dintre cele mai sexy și dorite staruri britanice, au făcut echipă pentru a participa la o urmărire atipică în reclama pentru H&M, în care îl revedem pe Beckham doar în lenjerie intimă. 

Share-uri: 928,000

16. Three – Poneiul dansator

Este a doua oară când o piesă a trupei Fleetwood Mac a fost asociată cu un star cabalin simpatic. Compania britanică de telecom Three a dat lovitura cu acest clip amuzant care a avut efecte nebănuite asupra internauților.

Share-uri: 1.06 milioane

15. Phoneblocks

Este un concept pentru smartphone-ul viitorului, nerealizabil momentan cu tehnologia disponibilă, dar care ar putea deveni realitate cândva. Phoneblocks pleacă de la premiza că de obicei ne schimbăm smartphone-ul din motive banale sau absurde și vine cu altă solutie decât aceea de a achiziționa un telefon nou: să schimbi doar modulul defect sau care se dorește upgradat.

Share-uri: 1.08 milioane

14. GoPro – Pompierul care salvează o pisică

GoPro se adresează aici marilor iubitorii de animale, cărora le propune un viitor idealizat în care camerele lor video vor fi folosite exclusiv pentru a realiza clipuri cu pisici.

Share-uri: 1.23 milioane

13. PooPourri – Fetele nu defechează

Când încerci să vinzi un spary care elimină mirosurile neplăcute din baie, cea mai bună abordare este umorul. Dacă mai folosești și o naratoare cu accent britanic pentru a promova produsul, succesul este garantat.

Share-uri: 1.24 milioane

12. True Move – Filantropia

Fiți pregătiți: Până la finalul acestui clip din Thailanda, despre un bărbat care returnează un favor după câțiva ani de când fusese la rândul său ajutat, este posibil să observați praf în jurului monitorului…

Share-uri: 1.26 milioane

11. Neft Vodka – Biting Elbows

Clipul este un fel de versiune live-action a jocului Grand Theft Auto. Timp ce cinci minute veți vedea scene de violență extremă în ceea ce pare a fi o singură secvență de filmare prelungită. Indiferent de opinia celor care îl privesc, clipul creează stări intense.

Share-uri: 1.35 milioane

10. Volvo Trucks – Sfoara lui Jean Claude Van Damme

Acrobația epica a actorului Jean Claude Van Damme din această reclamă trezește curiozitatea fanilor de a afla cum a reușit el să stea în această poziție între două camioane. Chiar dacă este renumit pentru flexibilitatea sa, Van Damme a surprins din nou.

Share-uri: 1.82 milioane

9. Ram Trucks – Fermierul

Fie acest clip-tribut adresat fermierilor americani a rezonat foarte bine cu target-ul, fie oamenilor chiar le era dor de vocea lui Paul Harvey. Este posibil ca ambele variante să fi funcționat…

Share-uri: 1.88 milioane

8. MGM/Screen Gems – Surpriza din cafenea

Un clip foarte bine realizat și o înscenare interesantă din partea echipei care a promovat filmul horror „Carrie”. Reacțiile clienților din cafenea merită urmărite.

Share-uri: 2.17 milioane

7. Pepsi Max – Test drive

Un dealer auto are parte de o surpriză de proporții când pilotul de NASCAR Jeff Gordon se deghizează și îl ia cu el într-o cursă nebunească.

Share-uri: 2.69 milioane

6. Budweiser – Frăția Clydedales

Altă asociere a unei piese a trupei Fleetwood Mac cu un star cabalin evidențiază relația specială dintre cal și stăpânul său. Clipul a fost gândit special pentru a deveni viral, de aici și implicarea platformei Twitter într-un concurs propus la final.

Share-uri: 2.72 milioane

5. Cornetto – Yalin-Keyfi Yolunda, Așki Sonunda

O reclamă turcească fără dialog, cu o poveste simplă și romantică despre iubirea interzisa. Nu vei ști exact ce promovează reclama, dar vei fi tentat să afli povestea.

Share-uri: 2.91 milioane

4. Kmart – Ship my pants

Umorul juvenil din reclamă subliniază ideea ca cei de la Kmart oferă transport gratuit la produsele cumpărate de clienți, iar acest lucru este repetat cam de zece ori în clip.

Share-uri: 3.04 milioane

3. Evian – Bebelușii dansatori

Nu îți este dor uneori de muzica anilor ’90? Reclama aceasta amintește de perioada respectivă, iar nostalgia este presărată cu multă voie bună datorită unor bebeluși speciali care te vor face să share-uiești clipul.

Share-uri: 3.34 milioane

2. Geico – Hump Day

Animalele care vorbesc animă întotdeauna mulțimea și cu asta am spus tot. Restul vedeți în reclamă.

Share-uri: 4.03 milioane

1. Dove – Frumusețea adevărată

Un reminder de trei minute că uneori oamenii își subestimează frumusețea și valoarea. Dacă reacțiile femeilor din reclamă nu sunt suficient de convingătoare, muzica din fundal va transmite cu siguranță mesajul propus.

Share-uri: 4.24 milioane