Top 20: Cele mai trasnite inventii din istorie

Apropo.ro / 20.09.2011, 10:00
Top 20: Cele mai trasnite inventii din istorie
Albert Einstein spunea ca, daca o idee nu pare trasnita la prima vedere, atunci nu are sanse sa se impuna.

Printre cele mai trasnite inventii din lume se numara avioanele cu aburi, mobila din beton sau Turnul Eiffel din Londra. Sa aflam care este povestea celor mai trasnite 20 de inventii din istorie:

1. Rachete ghidate de porumbei calatori. In 1941, unui cercetator american i-a venit ideea ca Hitler ar putea fi invins cu ajutorul porumbeilor. Omul de stiinta spunea ca porumbeii puteau ghida o racheta catre tinta lovind ecranul unui radar. Conform cercetatorului, porumbeii loveau ecranul, cu ciocul, de 10.000 de ori in 45 de minute. Sistemul a fost considerat insa prea riscant.

2. Avioanele cu aburi. Doi cercetatori britanici au avut ideea sa creeze un avion care sa functioneze pe principiul dirijabilelor. Cei doi sustineau ca masinariile puteau transporta 12 pasageri pe o distanta de 1.600 de kilometri. Totusi, cea mai lunga distanta parcursa de inventia celor doi a fost de doar noua metri.

3. Raza diabolica. Inspirat din „Razboiul lumilor”, al lui H. G. Wells, un inventator britanic a creat o replica a razei diabolice. Desi guvernele Marii Britanii si Frantei au parut interesate sa cumpere inventia, aceasta a esuat si nu a reusit, in timpul testelor, decat sa aprinda un bec si sa opreasca functionarea unui motor mic.

4. Mobila din beton. Desi a dat lovitura cu becul, telegraful si razele X, Thomas Edison a avut si idei proaste. Dupa ce a achizitionat o fabrica de beton, inventatorul s-a apucat sa creeze diverse piese de mobilier din acest material, dar ideea lui nu a avut succes.

5. Turnul Eiffel din Londra. In 1889, cand Turnul Eiffel a fost terminat, englezii au inceput sa fie invidiosi, astfel ca un britanic patriot a inceput sa construiasca o replica a acestuia. Costurile uriase ale constructiei l-au determinat insa pe initiatorul proiectului sa renunte.

Citeste mai multe detalii despre cele mai trasnite 20 de inventii din istorie, pe Gandul.info