Top 22 de festivaluri la care ar trebui să participi o dată-n viață

Apropo.ro / 07.11.2013, 13:00
Pe lângă festivalurile locale, pe plan internațional se desfășoară unele mai grandioase și spectaculoase pe care ar fi bine să nu le ratezi dacă îți place să călătorești și să te distrezi.

Festivalurile despre care vă vom spune au loc în diferite țări și colțuri ale lumii, astfel că un pasionat de călătorie și distracție s-ar lăsa provocat în această aventură.

1. Festivalul Zăpezii și al Gheții din Harbin, China

china

Are loc anual între 5 ianuare și 5 februarie. Este cel mai mare festival de acest gen din lume și aici vei găsi sculpturi așa cum nu ai mai văzut vreodată.

2. Holi, Festivalul Culorilor

holi

Este un festival ce sărbătorește hindușii din întreaga lume. În 2014 va avea loc pe 27 martie în India, nepal, Sri Lanka și în alte locuri unde sunt hinduși. Se celebrează sfârșitul iernii și începutul primăverii. Cei care participă își aduc singuri vopselurile.

3. Cascamorra, Baza, Spania

spania

Festivalul are loc anual pe 6 septembrie în Baza, o provincie a Granadei, Spania. În fiecare an sute de spanioli se ung cu unsoare și reconstituie scena furtului statuii a Fecioarei Maria din Piedad, ce a avut loc în urmă cu 500 de ani.

4. Carnavalul de la Veneția, Italia

venetia

Carnavalul are loc anual între 14 februarie și 4 martie, la Veneția. Acesta este sărbătorit încă din secolul 13. Oameni din toate colțurile lumii vin în Italia special pentru acest eveniment deosebit, unde participanții poartă măști și costume de excepție.

5. Festivalul focului Up Helly Aa, Lerwick, Scoția

scotia

Festivalul se ține în ultima zi de marți a lunii ianuarie, în Lerwick, Scoția. Se spune că este cel mai mare festival al focului din lume, completat de arderea unui vas viking de dimensiuni reale.

6. Tomorrowland, Boom, Belgia

belgia

Festivalul are loc între 27-29 iunie 2014. Se ține în fiecare an și este cel mai mare festival de muzică dance-electronică din lume. Anual, peste 100.000 de vizitatori vin în Boom pentru a petrece.

7. Festivalul Mardi Gras, New Orleans, SUA

mardi gras

Sărbătoarea se purta la începuturi pe străzile Parisului și înseamnă Marțea Grasă. Se ținea în ziua de marți de dinaintea Paștelui, și pe străzi era plimbat un bou gras care le amintea oamenilor că nu ai voie să consume carne în perioada Postului. Festivalul se ține acum în mai multe țări, printre care și în orașul New Orleans. În 2014 va avea loc pe 4 martie iar vizitatorii sunt așteptați la o petrecere cum nu mai este în altă parte.

8. Oktoberfest, Munchen, Germania

oktoberfest

Oktoberfest începe în ultima săptămână a lui septembrie și ține până în primul weekend din octombrie. Are loc anual în Munchen, Germania, dar și în multe alte orașe din lume. Este cel mai mare festival de bere de pretutindeni.

9. La Tomatina, Bunol, Spania

tomatina

Sărbătoarea se ține în ultima zi de miercuri din august, la Bunol, Spania. Este o mare bătaie cu roșii, tradiție păstrată din 1945, când un grup de localnici au început să arunce cu fructe și legume în timpul unei parade.

10. Festivalul Internațional al Baloanelor de la Albuquerque

baloane

Se desfășoară anual între 5 și 13 octombrie la Albuquerque, New Mexico. Este cel mai mare festival de gen din lume.

11. Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia

rio

Se ține anual între 28 februarie și 4 martie, la Rio de Janeiro, Brazilia. Zile întregi de dans și petrecere, cele mai bune școli de samba fac paradă în care alegorice, costume de carnaval unicat. Munca pentru toate acestea este imensă.

12. Rostogolirea Cașcavalului de pe Dealul Cooper, Gloucester, Anglia

branza

În 2014 se pare că va avea loc pe 26 mai. Dacă ești curios cum arată o armată de bărbați care se rostogolesc la vale alături de roți de cașcaval atunci trebuie să mergi la fața locului să vezi ce se întâmplă.

13. Coachella, Indio, California, SUA

coachella

În 2014 se va desfășura între 11 și 20 aprilie. Anual, aici se adună cele mai mari nume din lumea muzicii, dar și din alte domenii. Cine ar spune nu campingului în deșert alături de prieteni?

14. Dia de los Muertos

muertos

Ziua Morților sau Ziua Sfinților este celebrată de mexicanii de pretutindeni – SUA, Canada, Europa și Mexic. Are loc anual pe data de 1 noiembrie când toată lumea îi comemorează pe cei care nu mai sunt în viață. Și la noi se ține această sărbătoare, când se merge la cimitire și se dau de pomană bucate.

15. Corida pe străzile din Pamplona, Spania

tauri

Anual, între 6 și 14 iulie taurii sunt eliberați pe străzile din Pamplona, iar cei mai bravi bărbați aleargă înaintea lor. Din nefericire se întâmplă să se lase uneori și cu răniți. Adrenalina-i mare…

16. Festivalul Apei de la Songkran, Chiang Mai, Thailanda

thailanda

În 2014 acest festival va avea loc între 13 și 15 aprilie. Se face adunarea generală și se dă startul celei mai mari bătălii cu apă- fie cu furtunul, apă în baloane sau alte recipiene, toată lumea trebuie să arunce și să se ude cu apă. O aventură umedă în Thailanda.

17. Festivalul Burning Man, Black Rock City, Nevada

burning man

În 2014, Burning Man va avea loc între 25 august și 1 septembrie. Este o super-petrecere, unde toți sunt liberi să facă ceea ce vor, să se manifeste așa cum simt. Un haos organizat. În deșertul Nevadei se construiesc diverse care alegorice care sunt aprinse pe timpul nopții. Dacă nu ai bani de bilet poți participa în calitate de voluntar.

18. Campionatul Kirpinar de lupte în ulei, Erdine, Turcia

erdine

Campionatul pentru 2014 este programat în perioada 29 iunie – 5 iulie. În Erdine au loc lupte libere în care bărbații sunt unși din cap până în picioare cu ulei.

19. Festivalul de Yoga Wanderlust, Oahu, Hawaii

yoga

Pentru 2014 este programat între 27 februarie și 2 martie, la North Shore, Oahu, Hawaii. O mulțime de localnici și turiști se adună pentru a participa la ședințele de yoga de pe plajele din Hawaii.

20. Festivalul de Noroi de la Boryeong, Coreea de Sud

noroi

Între 18 și 27 iulie 2014 la Boryeong, Coreea de Sud, are loc MudFest unde participanții trebuie să se murdărească de noroi cât mai bine.

21. Festivalul Lampioanelor, Pingxi, Taiwan

lampioane

programat pe 23 februarie 2014, acest festival este unul dintre puținele care au loc seara. Efectul lampioanelor este de mare impact, ai impresia că cerul s-a aprins deasupra ta.

22. Glastonbury

muzica

Festivalul va avea loc anul viitor între 24 și 29 iunie, la Glastonbury, Anglia. Multă muzică bună ascultată într-un loc noroios, cu cizme înalte la purtător, ceva ploaie, dans și voie bună alături de prieteni.