Top 23 animale despre care nu știai că există (Poze)

Redacția / 31.05.2013, 13:00
Pe cât este lumea de mare, pe atât de mult sunt și necunoscutele ei. Vă prezentăm acum o galerie cu animale pe care nu le vezi la tot pasul...

1. Babirusa sau porcul-cerb provine dintr-o familie de porci din Wallacea, din insulele Indoneziene Sulawesi, Sula și Buru.

 babirusa

2. Cyphonia Clavata sau puricele de copac are un aspect ciudat de parcă o furnică i-ar crește în cap. Este unh camuflaj ce-l apără de prădători

clavata

3. Cârtița-șobolan fără păr pare un animal dezgustător, dar este de un real folos oamenilor. Se fac numeroase teste medicale pe acest tip de rozătoare, despre care s-a constatat că este rezistent la cancer. Animalele nu simt durere pe piele, nu vâd bine, au picioare scurte și subțiri, și trăiesc muți ani.

naked mole rat

4. Patagonian mara seamănă mult cu iepurele de câmp, este ierbivor, și se întâlnește în Argentina.

mara

5. Armadillos Roz sau Tatu Roz – Micul Blindat, ambii mamifere cu armură dormată din plăci oasoase și cornoase mobile.

pink fairy

6.  Câinele raton sau Tanuki vine din estul Asiei, și seamănă mult cu un raton, dar nu are legătură cu el. Tanuki sunt buni când vine vorba de cățărare.

racoon dog

7. Maimuța cu nasul cârn se întâlnește în Asia, și se poate observa de unde le vine și denumirea. Le place să trăiască în păduri izolate, și le place să scoată o varietate de sunete singure sau în grupuri.

monkey

8.  Căprioara Muntjac cunoscută și drept căprioara care latră. Este una dintre cele mai bătrâne specii de căprioare ce au apărut în urmă cu 15-35 milioane de ani în urmă.

rad muntjak

9. Delfinul balenă, un mamifer ce trăiește în apele reci din emisfera sudică. Sunt buni înotători, nu au dinți vizibili și nici aripioare dorsale. Sunt recunoscători și le place să facă salturi în apă…. la nesfârșit.

wale dolphin

10. Cârtița cu nasul stea trăiește în nord-estul Statelor Unite ale Americii și în estul Canadei. Se hrănește cu insecte, moluște, mici nevertebrate și viermi. Înfățișarea hidoasă o dau cele 22 de tentacule roz și cărnoase atașate la capătul botului.

star nosed mole

11. Sunda Colugo sau lemurul zburător Sunda cunoscut și sub denumirea de lemurul zburător din Malaezia – nu este cu adevărat un lemur și nici nu poate zbura, ci doar alunecă în timp ce sare din copaci, locul unde el locuiește. Se hrănește cu părțile moi ale plantelor și trăiește în zona sud-estică a Asiei.

sunda

12.  Muscarul Regal din Amazon se remarcă prin coroana de pene viu colorată și își face cuiburi imense pe ramurile copacilor din apropierea râurilor.

flycatcher

13. Dhole sau câinele sălbatic asiatic sau indian și este un animal sociabil. Trăiește în haită, vânează mamifere, inclusiv porci mistreți sau tigri, pe care le obosește iar când le prinde le sfâșie cu dinții.

dhole

14. Lupul cu coamă seamănă cu o vulpe cu picioarele mai lungi, care s-au adaptat mediului în care trăiește – pădurile sau tufișurile sud africane.

maned wolf

15. Căprioara cu smoc – denumirea provine de la ciuful din mijlocul frunții. Este un animal solitar, trăiește în pereche și în zone bine ascunse. Masculii au o pereche de canini proeminenți.


deer

16. Crabul Yeti a cărui denumire provine de la ghearele și picioarele bine acoperite cu păr. Îi seamănă personajului celebru Yeti.

crab

17. Zebra Duiker trăiește în Coasta de Fildeș precum și în alte zone ale Africii. Seamănă cu o mică antilopă ce are dungi precum o zebră.

zebra

18. Fossa este cel mai mare carnivor al Madagascarului. Se poate cățăra cu ușurință în copaci sau să sară dintr-unul în altul. Se hrănește cu lemuri.

fossa

19.  Genenuk sau Gazela lui Waller este o specie de antilopă cu gâtul lung, ca de girafă, din Africa de Est, Kenia sau Tanzania.

gerenuk

20.  Delfinul din specia Irrawaddy trăiește în apele Golfului Bengal și în Asia de Sud-Est. Este înrudit cu balena ucigașă.

delfin

21. Mreana este un parazit care se hrănește cu sângele altor pești. Are corpul alungit și capul ca o ventuză și niște dinți fioroși. Mreana există de peste 300 de milioane de ani.

lamprey

22. Makhor sau capra sălbatică pe care o găsim în Afganistan și Pakistan. La ora actuală mai există circa 2.500 de exemplare, fiind o specie declarată pe cale de dispariție. Specific acestui animal este faptul că atunci când mănâncă face o spumă albă la gură, care este colectată de localnici după ce se usucă și pe care o folosesc la vindecarea mușcăturii de șarpe.

markhor

23. Pasărea secretar sau pasărea destinului are o lungime între 1,25 și 1,50 cm și o greutate maximă de 4 kilograme. Anvergura aripilor este de 2,10 cm. Se hrănește cu șerpi, amfibii, șopârle, rozătoare sau păsări.

pasare