Top 3 destinaţii eco-friendly pentru 2019

Apropo.ro / 20.02.2019, 13:07
Top 3 destinaţii eco-friendly pentru 2019
Pe măsură ce călătoriile devin tot mai accesibile atât ca preţ, cât şi ca ofertă a mijloacelor de transport, este uşor să uităm de impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător. Însă, a călători verde şi sustenabil nu este pe cât de dificil ar putea părea la prima vedere.

Te gândeşti să îţi planifici o vacanţă într-o locaţie care să îţi reflecte grija faţă de mediul înconjurător?  Iată câteva lucruri pe ar fi bine să le ştii înainte de a planifica o vacanţă eco-friendly.

În primul rând, trebuie să te asiguri că alegi locul potrivit. Un pas prim pas ar fi să arunci o privire pe liste de destinaţii ecoturistice întocmite de organizaţii precum Green Destinations sau să verifici Global Destination Sustenability Index. Astfel, poţi afla cu usurinţă ce oraşe susţin şi promovează un tip de turism responsabil.
Dacă ai nevoie de inspiraţie pentru o vacanţă sustenabilă în 2019, lista de destinaţii eco-friendly s-ar putea dovedi foarte utilă.

Nijmegen

Dacă eşti pasionat de dezvoltarea durabilă în mediul urban, o vizită la Nijmegen este de neratat. Cel mai vechi oraş din Ţările de Jos, Nijmegen a devenit Capitala Verde a Europei în 2018, datorită realizărilor sale în domeniul durabilităţii economice, sociale şi de mediu.
Politicile inovatoare în privinţa schimbărilor climatice, importanţa acordată bicicletelor, gestionarea inteligentă a deşeurilor şi a apei sunt doar câteva dintre măsurile care pun acest oraş în fruntea listei destinaţiilor eco-friendly.

Un alt element care reflectă grija autorităţilor faţă de mediul înconjurător? Aproape un sfert din suprafaţa oraşului este acopertiă de spaţii verzi, o medie de 92 m² pentru fiecare cetăţean. În plus, Nijmegen îţi propune să devină neutru din punct de vedere energetic până în anul 2045, iau autorităţile implementează diferite politici pentru a-l transforma într-un oraş rezistent la schimbările climatice până în 2050.
Nu rataţi ocazia de a vizita acest oraş frumos, un exemplu al sustenabilităţii în Olanda, dar şi în Europa.

Londra

Londra nu este doar un centru turistic global, ci şi cel mai sustenabil oraş din lume în 2018, potrivit Indexului Arcadis.
Autorităţile londoneze au făcut numeroase demersuri pentru a face oraşul mai ecologic, ceea ce a încurajat tot mai mulţi turişti care sprijină călătoriile eco-friendly. Diversitatea economică, multiculturalismul, cât şi nenumăratele spaţii verzi sunt printre aspectele care au propulsat Londra pe primul loc al topului. Cu peste 3.000 de parcuri şi spaţii verzi, Londra este cu siguranţa una dintre cele mai verzi capitale din lume.
Ca unul dintre marile oraşe ale lumii, în Londra vei avea la dispoziţie şi nenumărate atracţii turistice şi culturale!

Las Vegas, Nevada

Probabil nu v-aţi gândi la Las Vegas ca un loc pentru ecoturism. Cu toate acestea, autorităţile au implementat tot mai multe măsuri care susţin un stil de viaţă viaţa verde. Astfel, Las Vegas a a devenit unul dintre cei mai mari promotori ai utilizării de energie solară. La aceasta se adaugă o serie de măsuri care îşi propun o mai bună gestionare a resurselor naturale,dar şi reducerea poluării.
Situat în mijlocul deşertului din Statele Unite ale Americii, Las Vegas îşi trăieşte cu mândrie reputaţia de „oraş care nu doarme“. Fie că vrei să vizitez cazinourile, să te bucuri de concerte sau să explorezi Coasta de Vest, ai nenumărate oportunităţi în oraş sau în apropiere. Dacă vrei să vizitezi Los Angeles sau Phoenix poţi apela şi la autocarele verzi. Iar cea mai bună parte este că te vei bucura de aceste călătorii la un preţ accesibile şi cu un impact redus asupra mediului înconjurător!

Călătorii spre destinaţii verzi sunteţi pregătiţi să faceţi o schimbare a modului de a călători în 2019? Atunci, ar trebui să vă gândiţi să treceţi pe lista de călătorii una dintre aceste destinaţii recunoscute pentru sustenabilitate!