Top 5 actori de succes cu trupe muzicale (Video)

De: Carmen Ulian / 15.02.2015, 12:00
Top 5 actori de succes cu trupe muzicale (Video)
Multe vedete încă activează într-o formație sau sunt implicați în diverse proiecte muzicale. Iată câțiva dintre actorii-muzicieni.

1. Ryan Gosling – „Dead Man’s Bones” – ca și cum nu alergau îndeajuns femeile după acest sex-simbol, actorul Gosling și-a mai făcut și o trupă muzicală.

Trupa a fost fondată în 2008, alături de prietenul său Zach Shields. Albumul lor de debut a fost lansat pe 6 octombrie 2009 și s-a intitulat „Arcade Fire”. Au colaborat atunci cu un cor de copii format de basistul Flea de la RHCP.

Pentru a face lucrurile și mai atrăgătoare, Ryan cânta sub numele de Baby Goose. El și prietenul său aveau în comun pasiunea pentru subiectele bizare, iar versurile pieselor erau despre fantome și monștri. În orice concert, trupa era acompaniată de un cor de copii din zona respectivă.

Ryan știe să cânte la pian și violoncel, și ceva chitară, parcă din dorința de a subilinia că este… perfect!

2. Zooey Deschanel – „She & Him” – trupa s-a înființat după ce Zooey a trimis un demo cu piese despre care nu știa nimeni muzicianului M. Ward, în 2008. Acesta a fost atras imediat de vocea ei și așa au început să colaboreze.

Primul album s-a numit „Volume One” și a inclus cover-uri după The Beatles și Smokey Robinson, precum și piesele proprii. Al doilea album a fost „Volume Two” și a reușit să se claseze pe cele mai bune poziții ale topurilor muzicale. A avut numeroase concerte și turnee în Europa.

În 2011 a lansat al treilea album „A Very She & Him Christmas”. Albumul a stat pe prima poziție în topurile din SUA timp pe 8 săptămâni și a fost un album extrem de bine vândut pe amazon.com.

3. Jada Pinkett Smith – „Wicked Wisdom” – soția lui Will Smith nu a stat nici ea departe de muzică. A ales stilul heavy metal. În 2002 a format trupa hardcore „Wicked Wisdom” în care a activat ca solist vocal sub numele Jada Koren. Jada și trupa ei au cântat în deschiderea concertului lui Britney Spears din 2004, a cântat anul următor la Ozzfest, a mai avut apariții televizate, etc.

4. Johnny Depp – „The Kids” – a cântat în tinerețe cu trupa, iar acum, în 2014, are planuri de revenire în muzică. Mulți nici nu știau că el poate să cânte.

La vârsta de 12 ani, Depp și-a convins mama să-i cumpere o chitară electrică, instrument de care s.a îndrăgostit iremediabil. A renunțat la școală pentru a face muzică, dar când a decis să revină la studii după doar două săptămâni, decanul l-a sfătuit să continue cu munca și visul său. A avut ceva succes pe plan local cu The Kids, ba chiar a cântat în deschiderile concertelor unor artiști precum Iggy Pop, The Pretenders, Ramones, Stray Cats, etc. Au realizat repede că nu prea se îmbogățesc din muzică și s-au orientat către noi joburi.

Din fericire pentru Johnny, prietenul său Nicolas Cage i-a sugerat să dea o probă pentru o audiție. A avut mult noroc de atunci. La MTV Movie Awards Depp s-a urcat pe scenă și a cântat două piese, după ce a luat trofeul MTV Generation Award. În luna aprilie, Depp a cântat în duet cu Marilyn Manson la Revolver Golden Gods Awards. Și-a făcut mereu timp pentru pasiunea sa, iar de-a lungul anilor a contribuit la albumele unor artiști și trupe celebre precum Oasis, Shane McGowan of the Pogues, Marilyn Manson și la soundtrack-ul pentru Once Upon A Time in Mexico.

5. Steve Martin – „The Steep Canyon Rangers” – actorul a făcut cunoștință cu scena la 17 ani cântând la banjo. Instrumentul i-a fost alături și mai târziu, în cariera de stand-up comedy.

A primit și premiul Grammy la categoria Best Country Instrumental Performance în urma piesei la banjo din remake-ul Earl Scrugg din 2001.

Steve Martin a cântat alături de cvintetul Bluegrass – The Steep Canyon Rangers în multe concerte, turnee. Împreună au întregistrat 8 albume, pe unele dintre acestea având și colaborări impresionante precum cea cu Paul McCartney.

În 2010 a primit premiul Grammy pentru Best Bluegrass Album.