Top 5 – Cei mai obezi oameni din istorie

De: Marian Andrei / 15.05.2012, 16:30
Obezitatea - boala secolului 20, după unii - este depășirea greutății considerate normale cu mai mult de 20%. Totuși, au existat și există încă persoane care, din cauza diverselor probleme medicale și/sau a bulimiei se îngrașă extraordinar de mult. Vă prezentăm în continuare un top cu cele mai obeze persoane cunoscute vreodată.

Carol Yager (727 kg, 1960-1994)

Cântărind 727 kg la „apogeu”, Carol a fost cea mai ponderală femeie din istorie. Carol deține, de asemenea, recordul mondial pentru slăbire prin metode naturale, pierzând 191 kg în doar trei luni.

Ultimii ani din viață și i-a petrecut în Centrul medical Hurley, unde fusese internată din cauza unei infecții bacteriene. Carol a murit la vârsta de 34 de ani, din cauza unei insuficiențe renale cauzate de obezitatea morbidă de care suferea.

Jon Brower Minnoch (635 kg, 1941-1983)

Ca și Carol Yager, Jon Brower a început să „ia proporții” încă din copilărie, având deja la vârsta de 12 ani o greutate de 132 kg. Deși suferea de obezitate, el a avut o viață de familie normală, fiind căsătorit cu Jeanette, cu care a avut doi fii. Ca o curiozitate, în momentul căsătoriei, cuplul a înregistrat recordul pentru cea mai mare diferență de greutate între doi soți, Jeanette cântărind doar 59 kg.

Încercând să-și trateze boala, Jon a fost internat în spital pentru o perioadă de 16 luni, în care a slăbit 419 kg, dar, „scăpat în libertate”, greutatea lui s-a dublat. A murit pe 10 septembrie 1983, la vârsta de 42 de ani.

Manuel Uribe (597 kg, 1965-)

La fel ca celelalte persoane supraponderale, Uribe nu a avut o viață ușoară. Cu toate că a intrat în Cartea Recordurilor din cauza greutății sale și a petrecut nouă ani, între 2001 și 2009, numai în pat, Uribe a luptat pentru visul său de a slăbi, reușind acest lucru cu ajutorul unei diete stricte, cu numai 2.000 de calorii pe zi. Astfel, el a reușit să piardă jumătate din greutatea sa și, mai mult, la 43 de ani, a reușit să se căsătorească.

„Eu sunt dovada că poți găsi dragostea în orice circumstanțe. Totul depinde numai de soartă. Acum am o soție și sunt fericit”, a spus Uribe invitaților la nuntă.

Walter Hudson (544 kg, 1944-1991)

Al patrulea recordman all-time la această categorie s-a născut în Brooklyn, New York. Walter a intrat în atenția presei atunci când a rămas prins în cadrul ușii camerei sale și echipa de salvatori a trebuit să spargă un perete pentru a-l elibera.

Una dintre cauzele obezității sale a fost, potrivit propriei sale declarații, plăcerea de a mânca: „Manânc, și asta imi oferă satisfacție!”. Din nefericire, Walter nu a mai apucat, la fel ca și Manuel Uribe să se căsătorească, el murind cu câteva săptămâni inainte de data planificată.

Rosalie Bradford (544 kg, 1943-2006)

Rosalie Bradford a fost dependentă de mâncare încă din copilărie, la 14 având deja 92 de kilograme, în timp ce la 15 ani atinsese 140 kg. Rosalie a fost căsătorită și a avut un fiu. Din cauza faptului că după căsătorie a stat mult timp acasă, greutatea ei a sporit considerabil.

Internată în spital, în urma unei infecții sanguine, greutatea ei a început să nu mai poată fi controlată, ceea ce a condus la imobilizarea ei la pat pentru opt ani. În acest timp a ajuns la 544 kg, ceea ce i-a cauzat o depresie care a condus la o tentativă de sinucidere.

După acest moment, ajutată de un specialist în cure de slăbire, greutatea ei a scăzut constant, pierzând în total 416 kg – cea mai drastică pierdere de greutate suferită de o femeie. A murit într-un spital, la vârsta de 63 de ani.