Top 5: Cele mai bizare concursuri din lume (Poze)

Apropo.ro / 23.03.2009, 17:24
Printre cele mai bizare concursuri din lume se regaseste aruncarea piticilor, rezistenta la sauna sau imitarea chitaristilor.

Printre cele mai bizare concursuri din lume se regaseste aruncarea piticilor, rezistenta la sauna sau imitarea chitaristilor, dar fara chitara!

Daca s-ar desfasura si la noi in tara un astfel de concurs, ai participa? Care dintre cele ce urmeaza te atrage?

5. Campionatul de "vrajit" rame

Metaforic vorbind spunem vrajitul ramelor, pentru ca, de fapt, participantii trebuie sa bata in pamant, sa sape, sa faca orice pentru a scoate cat mai multe rame la suprafata. Toata "murdaria" dureaza 30 de minute.

Acest campionat a inceput in 1980, iar astazi este celebrat anual. Recordul mondial la "vrajit" rame apartine lui Tom Shufflebotham, care a adunat 511 rame in jumatate de ora.

 rame

4. Concursul de aruncat pitici

Acest concurs isi are originile in Australia anilor ’80. Piticii in costumatii amuzante si "rezistente" si casca de protectie sunt aruncati de barbati fortosi cat mai departe posibil, pe saltele sau pereti verticali cu protectie.

pitici

3. Campionatul de stat in sauna

Campionatul de stat in sauna are loc in Heinola, Finlanda, in fiecare august. Prima competitie de gen a avut loc in anul 1999.

Participanti din peste 20 de tari iau parte la competitie, pe propria lor raspundere, semnand in prealabil o conventie cu organizatorii prin care se mentioneaza ca nu ii vor da in judecata, daca se intampla ceva rau.

Participantii trebuie sa stea in sauna, la 110 grade. Ei trebuie sa stea cu spatele drept si fundul lipit pe banca.

sauna

2. Campionatul de imitat chitaristii, fara chitara

Din 1996 are loc anual Campionatul de imitat chitaristii, fara chitara, si a facut parte din Oulu Music Video Festival din Finlanda.

Initial s-a dorit ca acest concurs sa fie privit ca pe o distractie, unde participantii se prefac ca interpreteaza melodii rock la chitara electrica solo.

La acest concurs instrumentele reale sunt interzise. In timp, concursul a devenit unul serios, captand atentia multor fani ai muzicii. In 2008, marele castigator al concursului a fost Craig "Hot Lixx Hulahan" Billmeie din SUA.

chitara

1. Campionatul mustatii si al barbii

Barbati din toate colturile lumii isi aranjeaza mustatile si barbile pentru a castiga concursul. La prima vedere unele par chiar sculptate. Toate sunt pline de imaginatie si creativitate.

Anul acesta concursul va avea loc pe data de 23 mai, la City of Anchorage, Alaska.

mustata

Sursa & Foto: Oddee