Top 5: Companiile cu cea mai proasta reputatie

Apropo.ro / 20.01.2012, 15:28
Top 5: Companiile cu cea mai proasta reputatie
In ciuda asteptarilor, Facebook conduce topul companiilor cu cea mai proasta reputatie.

Potrivit unui top realizat de „Business Insider”, companiile cu cea mai proasta reputatie sunt:

1. Facebook

Desi Facebook are peste 800 de milioane de utilizatori, multe persoane sunt nemultumite de serviciile companiei, mai ales in ceea ce priveste pastrarea confidentialitatii datelor personale. In comparatie cu alte companii din social media, Facebook are cel mai mic grad de satisfactie a clientilor din America.

2. American Airlines

Compania-mama, AMR Corp, a intrat in faliment in noiembrie 2011, iar actiunile companiei s-au devalorizat. Compania aeriana a fost inclusa pe lista celor cu reputatie proasta atat din cauza serviciilor slabe cat si din cauza anularii mai multor zboruri.

American Airlines

3. AT&T

Cea mai mare companie de telecomunicatii din Statele Unite a obtinut recent cel mai mic scor dat de JP Power pentru performanta internetului wireless pentru clienti. Compania AT&T a fost atacata atat de guvern cat si de presa pentru ceea ce multi au considerat a fi o incercare de a institui monopol, prin preluarea T-Mobile. Consumatori s-au temut ca noua companie va avea o influenta puternica asupra preturilor.

Urmatoarele doua clasate in topul companiilor cu cea mai proasta reputatie sunt Nokia si Goldman Sachs. Cota de piata a smartphone-urilor Nokia a scazut de la un trimestru la altul, astfel ca actionarii au avut de suferit. Potrivit Interbrand, valoarea brand-ului Nokia a scazut cu 15% in ultimul an. Pe de alta parte, reputatia proasta a Goldman Sachs s-a conturat in momentul in care guvernul i-a dat in judecata pentru frauda, in 2010.