Top 7 destinaţii calde pentru cei care vor să fugă de iarnă – FOTO

De: Cristiana Trifu / 01.03.2018, 10:44
Top 7 destinaţii calde pentru cei care vor să fugă de iarnă - FOTO
Acasă stai cu geaca de iarnă şi gluga cu puf, iar în vacanţă în tricou cu mânecă scurtă. Oricât ai încerca să negi, ideea unei săptămâni sau două petrecute în temperaturi primăvăratice, departe de contextul de zi cu zi, e de nerefuzat.

Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a pregătit o selecţie a destinaţiilor de pe continentul european şi de dincolo de graniţele sale, în care nu se pune problema degeratului de frig, din contra – vei avea nenumărate motive să crezi că ai soarele la picioare.

1. Tenerife, Arhipelagul Canare |Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 23°C

Acasă îngheaţă apele şi tu eşti în Tenerife la plajă, pe-această insulă unde natura păstrează urmele trecute ale unor valuri nesfârşite de lavă, acoperindu-le în prezent cu frumoase păduri de lauri, iar Parcul Naţional Teide este locul unde să-ţi clăteşti ochii cu toate-acestea în vreme ce-ţi uzezi bocancii. Ia la rând cât de multe din oraşele şi satele de munte de aici (Vilaflor, Teno Alto, Arico Nuevo eţetera), admiră-le aşezămintele ce vin din secolul XVIII, gustă din toate preparatele şi, de-i posibil, aşază-te la vorbă cu oamenii de acolo.

2. Krabi, Thailanda | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 34°C

Dacă tot faci jumătate de zi numai în avion şi dacă tot plăteşti nu tocmai un chilipir pe acesta, fă nebunia aşa cum trebuie şi barem bucură-te de Krabi timp de cel puţin două săptămâni. Aşadar, după ce ai ajuns pe aeroportul de la faţa locului şi ţi-ai şters pantofii de ultimele urme de zăpadă de acasă, spune-ţi în sinea ta „Măi să fie, de aici pot să o pornesc înspre exact 154 de insule dacă am chef”. Vei fi surprins, totodată, de cât de ieftine pot fi merindele aici. Şi dacă nu-i destul, plimbă-te puţin de-a lungul plajei, acceptă un masaj de circa o oră la preţul de 5 euro şi poate la finalul vacanţei, când tragi linie, îţi dai seama, poate nu că ai ieşit pe plus, dar că sigur că nu stai aşa de rău.

3. Creta, Grecia |Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 18°C

Prea multe reproşuri nu poţi să-i aduci Greciei când vine discuţia vacanţelor şi a concediilor – abundă în insule, plaje, natură, cultură şi tot tacâmul. Noi am înclinat balanţa în favoarea celei mai mari insule – Creta – pentru luna martie. Spre deosebire de alte oraşe greceşti care obişnuiesc să intre în concediu pe perioada iernii, Heraklion (cel mai mare de pe insulă) n-are niciun gând de leneveală. Odată îndepărtată tentaţia existatului cu orele la malul mării, îţi rămâne timp berechet să tot cercetezi istoria locului, să iei la rând Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, Catedrala Sfânta Mina şi zidurile veneţiene şi să mai faci o vizită oraşului Rethimno, aflat la vreo 70 şi-un pic de kilometri de Heraklion.

4. Dubai, Emiratele Arabe Unite | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 30°C

Înainte de a întreprinde orice activitate în Dubai, înfăţişează-te în pragul Centrului Sheikh Mohammed din Bur Dubai şi află tot ce trebuie să ştii despre cultura locală. De ce? Închipuie-ţi numai cât e de diferită de cea din care provii tu şi că, probabil până în prezent, cea mai mare cantitate de informaţii despre subiect o ai din filmul Clona. Ocoleşte apoi cu dibăcie copleşitoarele mall-uri şi croieşte-ţi drum înspre una din pieţele locale. Când începe să te cuprindă foamea, spune-ţi că ai doar două opţiuni: spargi un salariu la unul din restaurantele luxoase sau alegi brutăriile şi cofetăriile de la colţ de stradă, încărcate şi ele oricum de mâncăruri pe care nu le ai acasă.

5. Ho Chi Minh, Vietnam | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 34°C

Cum ai putea să ajungi în cel mai mare oraş din Vietnam fără să vrei să afli totul despre istoria zbuciumată, când „războiul din Vietnam” pare o expresie pe care o auzim încă din leagăn. Ho Chi Minh este celebru pentru multe lucruri, iar pieţele (încărcate cu circa 3000 de standuri), cultura negocierii şi motocicletele o să-ţi sară în ochi. Se estimează că, în limitele oraşului, ar convieţui 8,4 milioane de suflete alături de cele 7,4 milioane de motociclete ce le aparţin.

6. Algarve, Portugalia | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 28°C

Închide ochii şi amestecă niscaiva delicatese mediteraneene de peşte şi fructe de mare cu bacalau. Imaginar. Apoi gândeşte-te că nici nu poate să-i fie prea greu apetitului să se înteţească de la sine în aerul sărat, îmbibat de miros de vietate de mare prăjită. Şi când te mai şi uiţi la farfurie prin transluciditatea paharului de vin portughez, mai că îţi vine să vrei să-ţi prelungeşti zilele libere în Algarve.

7. Marrakech, Maroc | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 24°C

Maroc este, indubitabil, un loc în care preţurile scad proporţional cu temperatura, iar în Marrakech, iarna-i cea mai bună prietenă a buzunarului. N-ai să ştii ce-i ală frig; pe timp de zi, temperatura ajunge nestingherită la 20 de grade şi o să-ţi fie mai mare dragul să te plimbi pe străzile oraşului. Pieţele labirintice din Medina, unde tocmeala şi mica înţelegere sunt la ele acasă, delicatesele marocane şi poate centrul comercial în aer liber – Jemaa el-Fnaa (cu dansuri din buric, povestitori, spectacole cu maimuţe şi îmblânzitori de şerpi), toate acestea sunt curiozităţi fireşti ale locului. În plus, o vizită la Grădina Majorelle îţi va pune la dispoziţie o veritabilă oază de natură, cu vegetaţie adusă din toate cele cinci continente.