Top 7 destinaţii perfecte pentru iubitorii de pisici

Apropo.ro / 08.04.2019, 15:40
Top 7 destinaţii perfecte pentru iubitorii de pisici
De foarte multe ori românii aleg să plece într-o vacanţă pentru a ieşi din ritmul alert în care sunt prinşi zi de zi, dorindu-şi să se relaxeze şi să îşi reîncarce bateriile. Desigur, un cocktail pe malul mării poate contribui din plin la asta, dar mulţi turişti preferă destinaţii în care pot vizita mai multe obiective turistice şi doar uneori să se oprească într-o cafenea, pentru o relaxare mai „urbană”. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit pentru aceştia cele mai bune locaţii care oferă mai mult decât cafea bună şi design atractiv: PISICI!

Prima cafenea dedicată iubitorilor de pisici, deschisă în Taipei în 1998

Chiar dacă au mai existat tentative de a concentra o afacere de acest gen doar pe pisici, Cat Flower Garden a fost prima care a avut succes. Deschiderea a avut loc în anul 1998 în districtul Shilin din Taipei, dar la început nu a funcţionat conform aşteptărilor. Totul s-a schimbat când o televiziune a realizat un reportaj despre specificul acestui loc iar numărul clienţilor a crescut considerabil.

În prezent localul se bucură de 15 pisici, 2 câini şi o pasăre, dar au fost vremuri în care clienţii se puteau juca cu 20 de pisici în acelaşi timp. Toate pisicile au fost antrenate să nu consume din băuturile clienţilor, dar managerii nu au putut garanta niciodată pentru conţinutul farfuriilor.

Când să mergi în vacanţă în Taipei: Vara este considerat anotimpul taifunurilor, deci este recomandat doar celor care vor mai multă adrenalină. În restul anului temperaturile sunt perfecte pentru plimbări (chiar dacă în septembrie ploile sunt mai frecvente).
Preţul mediu al unui zbor dus-întors spre Taipei: 403 EUR

Încăperi colorate pe 2 etaje în Madrid şi expresii în limba spaniolă pentru interacţiuni cu animale

Spre sfârşitul anului 2013 a apărut în capitala Spaniei un spaţiu care îşi concentrează atenţia pe a oferi condiţii bune de trai pisicilor mai puţin norocoase. Astfel, în grija unei organizaţii non-profit camerele pictate tematic şi dotate cu cele mai atractive jucării pentru pisici au devenit gazda celor fără stăpân. Pentru că scopul nu este profitul material ci oferirea ajutorului cât mai multor pisici, toate veniturile cafenelei se îndreaptă către sterilizarea şi vaccinarea pisicilor care ajung în grija oamenilor inimoşi din La Gatoteca. Desigur, vizitatorii care se îndrăgostesc de pisicile de aici pot alege să le adopte sau să doneze banii pentru nevoile lor ulterioare. În plus, pot primi o listă cu expresii pe care vorbitorii de limba spaniolă le folosesc pentru a interacţiona cu prietenii mieunători.

Când să mergi în vacanţă în Madrid: Vara este anotimpul cel mai călduros (uneori temperaturile depăşesc 40 de grade Celsius) deci este de evitat de către cei care nu sunt prieteni buni cu Soarele. În restul anului clima mediteraneană face călătoriile mai uşoare, fără bagaje pline de haine voluminoase.
Preţul mediu al unui zbor dus-întors spre Madrid: 148 EUR

Spaţiul de mângâiat pisici în tandem cu laboratorul de macarons – New York

În oraşul care nu ştie să doarmă există o combinaţie foarte atractivă: pisici şi macarons în formă de pisici. Meow Parlour a fost înfiinţat de echipa de la Macaron Parlor (motiv pentru care există şi serviciul de livrare express între locaţii) şi oferă timp în spaţiul lor pentru a sta alături de pisici. Clienţii vin aici să înveţe, să lucreze, să vadă filme, sau să asculte muzică, toate în timp ce mângâie cel puţin o pisică. Există un parteneriat cu o organizaţie care participă la salvarea pisicilor fără stăpân, prin urmare misiunea acestui spaţiu conţine şi intermedierea adopţiilor, ceea ce aduce o valoare adăugată considerabilă.

Când să mergi în vacanţă în New York: Lunile de primăvară şi de toamnă sunt perfecte pentru o vizită în metropola americană pentru cei care vor să se bucure de temperaturi ideale pentru plimbări, fără să fie sufocaţi de mulţimea de turişti care vin din toate colţurile lumii.
Preţul mediu al unui zbor dus-întors spre New York: 540 EUR

Cafeneaua cu timp şi educaţie pentru studenţi din Singapore

Cat Cafe Neko no Niwa a fost înfiinţată de un cuplu care crede în puterea educaţiei şi a călătoriilor care schimbă vieţi. Sam şi Sue au fost într-o excursie în Japonia şi au fost mişcaţi de o imagine care i-a făcut să conştientizeze puterea terapeutică a pisicilor: Un domn a ales să petreacă câteva minute într-o cafenea doar stând cu ochii închişi şi cu o pisică în braţe – cat power nap. Întorşi acasă, au deschis o cafenea care găzduieşte pisici fără stăpân, indiferent de rasă (spre deosebire de cele din cafeneaua Japoneză). Există o taxă pentru timpul petrecut în cafenea, dar studenţii primesc o băutură din partea casei, din dorinţa antreprenorilor de a promova afecţiunea animalelor în rândul tinerilor.

Când să mergi în vacanţă în Singapore: Atât temperaturile cât şi umiditatea au aproximativ aceleaşi valori pe parcursul anului, deci vremea nu ar trebui să fie o preocupare în planificarea călătoriilor.
Preţul mediu al unui zbor dus-întors spre Singapore: 618 EUR

Spaţiul deschis cu ajutorul donatorilor în Londra

În 2014 o campanie de crowdfunding a strâns peste 100.000 de lire pentru deschiderea unui local dedicat pisicilor. Astăzi spaţiul poate fi vizitat cu programări cu mult timp în avans şi are reguli stricte pentru a păstra bunăstarea animalelor adorate. De exemplu, oricât de restrictiv ar părea, copiii sub 12 ani nu vor fi primiţi în Lady Dinah`s Cat Emporium, pisicile nu pot fi luate în braţe sau deranjate în timp ce dorm şi nici aglomerarea spaţiului din jurul lor nu este tolerată (deci mângâierile vor fi făcute pe rând). Afacerea se dezvoltă constant, prin urmare clienţii pot cumpăra produse personalizate sau pot rezerva experienţe speciale de servit ceai alături de pisici (High Tea with Cats).

Când să mergi în vacanţă în Londra: Lunile Iulie, August şi Septembrie sunt cele mai preferate de turiştii care caută temperaturi ideale pentru plimbări şi pentru vizitele castelelor celebre, chiar dacă sunt şi cele mai aglomerate.
Preţul mediu al unui zbor dus-întors spre Londra: 104 EUR

Distanţă faţă de oameni, dar nu şi faţă de pisici – Helsinki

Deşi oamenii din Peninsula Scandinavă sunt percepuţi ca susţinători înfocaţi ai spaţiului personal, definiţiile se schimbă atunci când sunt aduse în discuţie felinele afectuoase. Echipa din spatele Kissakahvila Purnauskis îşi doreşte să participe activ la îmbunătăţirea cunoştinţelor conaţionalilor privind pisicile, de aceea, pe lângă cafeaua sau mâncărurile bine făcute şi ornate corespunzător, pot fi cumpărate şi obiecte personalizate, artă sau literatură despre pisici, sau bijuterii din aceeaşi gamă. Totul se întâmplă într-un decor cu design nordic şi asezonat cu pisici prietenoase.

Când să mergi în vacanţă în Helsinki: Pe lângă faptul că temperaturile sunt mai scăzute în partea de nord a Europei, Helsinki se află în Golful Finlandei din Marea Baltică, deci frigul se va simţi mai profund decât acasă. Lunile de vară se bucură de temperaturi medii de 20 de grade Celsius, ceea ce ne face să le recomandăm din plin.
Preţul mediu al unui zbor dus-întors spre Helsinki: 204 EUR

Trendsetter: Japonia

Am lăsat cafenelele din Japonia la sfârşit doar pentru a deschide o altă listă de posibilităţi şi destinaţii specifice: Yoga cu pisici, decoruri din filme şi pisici, cafenele cu anumite tipuri de pisici şi multe alte variaţii.
Regulile privind animalele de companie în camerele date spre închiriere sunt printre cele mai stricte, prin urmare nevoia unor localuri în care schimbul de afecţiune cu animale este foarte mare. În Japonia există peste 150 de cafenele orientate către pisici şi admiratorii lor, dintre care cel puţin 40 în Tokyo. Una dintre cele care ne-au atras atenţia se numeşte Temari no Ouchi şi îşi bucură atât pisicile cât şi vizitatorii cu decoruri specifice studiourilor Ghibli. Cei care caută mult spaţiu în ţara care a răspândit minimalismul se pot îndrepta către paturile duble din una dintre cele mai spaţioase cafenele din Japonia: Mocha Lounge.

Când să mergi în vacanţă în Tokyo: Lunile de primăvară şi de toamnă aduc temperaturile ideale pentru plimbări şi decorurile perfecte pentru fotografii.
Preţul mediu al unui zbor dus-întors spre Tokyo: 558 EUR