Top destinaţii pentru minivacanţa de 1 decembrie

De: Cristiana Trifu / 23.10.2017, 16:26
Top destinaţii pentru minivacanţa de 1 decembrie
Anul 2017 a pus în calendar 14 zile libere iar următoarele pe listă sunt strâns legate între ele: 30 noiembrie, Sfântul Andrei, şi 1 decembrie, Ziua Naţională. Pentru că cele două zile pică într-o joi şi, respectiv, într-o vineri, specialiştii momondo.ro au fost curioşi să afle pe unde cutreieră călătorii români de Ziua Naţională şi îţi dezvăluie care sunt top 10 cele mai căutate destinaţii . În plus, dacă încă mai stai pe gânduri, momondo.ro îţi dă o mână de motive pentru care să porneşti împăcat spre descoperirea Europei în minivacanţa de 1 decembrie.

1. Roma, Italia

Roma este cea mai căutată destinaţie pentru weekendul prelungit de la finalul lunii noiembrie. Începând cu arhitectura, brevetul de necontestat al unei istorii unde s-au perindat câteva dintre cele mai mari imperii ale lumii, Roma include 12 dintre cele 45 de situri italiene incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pantheonul, Colosseumul, Treptele Spaniola, Piaţa San Pietro şi Piaţa Navona sunt toate locuri de vizitat. Unii dintre cei mai faimoşi creatori renascentişti au marcat teritoriul cu opere din toate domeniile. Mâncarea şi băutura fac ca nici măcar să nu fi conştient de câtă italiană cunoşti: pasta, pizza, spaghetti, quattro formaggi, quattro stagioni, tagliatelli, al dente, lasagna, cannoli, limoncello, aperol sau prosecco.

2. Barcelona, Spania

O plimbare în capitala Cataloniei este pe locul al doilea în căutările de pe momondo.ro pentru acest final de an. Încearcă să ajungi la cât mai multe dintre semnele pe care aceasta le-a lăsat în preţioasa-i trecere prin viaţă (Sagrada Familia, Casta Batlló, Parcul şi Palatul Guell sau parcul La Ciutadella), dar oricât de mărginit ţi-ar fi timpul, nu uita să iei cel puţin o gustare în Mercado de la Boquería. Pentru o cafea, mergi în cafeneaua Els Quatre Gats, un loc făcut faimos în perioada modernistă de către artiştii care obişnuiau să-i calce pragul (Pablo Picasso, Antoni Gaudí, Julio González şi Rubén Darío). Şi încă ceva: preţurile pentru zborurile din Bucureşti către Barcelona sunt mai ieftine cu 29% anul acesta faţă de anul trecut .

3. Berlin, Germania

Chiar dacă va fi decembrie şi vei fi în Germania, tot e de pus pe listă să faci o plimbare prin Tiergarten („marea grădină zoologică”), cel mai mare parc din Berlin. Aici poţi admira înalta Coloană aurie a Victoriei şi poţi urca până în vârf pentru a-ţi începe explorarea cu o imagine completă asupra oraşului. Mergi mai la est, pe Straße des 17.  Juni care taie parcul în două, fix până la Poarta Brandenburg, un simbol berlinez recunoscut în toată lumea. Cel puţin o cină poţi servi în Die Turnhalle, aproape de centru, într-o locaţie impresionantă, cu un tavan ce se înalţă la 7 metri de sol şi cu o încăpere care adăpostea, cândva, o fostă sală de gimnastică.

4. Londra, Marea Britanie

Londra trebuie vizitată măcar o dată în viaţă, oricâte poveşti ai auzit despre capitala Regatului Unit. Permite sunetului de orologiu al Big Benului să-ţi atingă ferm auzul şi Roata din Londra să te ridice la peste 40 de metri înălţime. Acolo, toată priveliştea oraşului te întâmpină într-un tur de 30 de minute. Cât despre viaţa de noapte londoneză, vă veţi împăca la fel de bine precum o vor face şunca şi ouăle de la micul dejun. A te duce sau a nu te duce la Teatru Globe din Londra? Aceasta este întrebarea în cele din urmă pentru că acesta a fost locul unde Shakespeare şi-a semnat contractul de muncă. Dar nu este nimic de pus la îndoială cu privire la găsirea unor zboruri mai ieftine din Bucureşti la Londra în acest an: faţă de 2016, acestea sunt cu 12% mai ieftine la sfârşitul lunii noiembrie.

5. Viena, Austria

Ai auzit despre construcţiile grandioase în stil baroc sau despre Jugendstilul „de aur”? Pe lângă acestea, în Viena poţi găsi şi capodopere ale arhitecturii moderne. Iar Prater, renumitul parc de distracţii, cu siguranţă îţi va satisface nevoia de adrenalină. Viena, frumoasa capitală de pe Dunăre, oferă o bogăţie de stiluri arhitecturale şi îţi poate arăta puţin din nobleţea dinastiei de Habsburg. În plus, nu rata să-ţi răsfeţi papilele gustative cu celebra cafea vieneză şi faimoasa ciocolată, precum şi faptul că zborurile de la Bucureşti la Viena sunt cu 16% mai ieftine în acest an.

6. Paris, Franţa

Parisul este genul de destinaţie în care poţi să faci n’importe quoi pentru că amintirile de acolo îţi vor rămâne lipite de suflet. Nu refuza nicio plimbare la malul Senei care începe cu Île de la Cité, insula puţin mai mare de 1 kilometru, pe care regii francezi ai secolelor X – XIV au numit-o „casă”, şi termină cu o vizită la Muzeul Luvru. Traversează apoi Grădinile Tuileries (cea mai de seamă grădină din întreaga Franţă) şi vei ajunge la Galeria Naţională Jeu de Paume. Deşi mai puţin cunoscută decât Luvru, vei descoperi acolo tot felul de minunăţii ale fotografiei şi mass-mediei post-moderne. Şi zborurile de la Bucureşti la Paris au devenit chiar mai ieftine (-19%) decât către Viena în acest an. Incroyable!

7. Praga, Cehia

Probabil că, indiferent de câte ori ai fost în Praga, nu ai putea să te saturi niciodată de străzile-i pietruite, de arhitectura medievală, de cafenele îmbietoare, de oamenii frumoşi sau de berea locală. Da, să nu pleci de aici fără o vizită la Muzeul Berii. Continuă cu câteva momente în Piaţa Oraşului Vechi, la o cafea fierbinte, şi fură din energia studenţilor, turiştilor, cuplurilor, copiilor, porumbeilor şi miilor de fiinţe vii care mişună aici, la poalele Ceasului Astronomic. Toate acestea sunt mai accesibile în acest an, când poţi găsi zboruri cu 6% mai ieftine din Bucureşti către Praga, comparaţie cu anul trecut.

8. Lisabona, Portugalia

Dacă iei în considerare câteva zile de plimbare pe plajă ca absolut necesare înainte de a veni iarna, alege Lisabona. Iar dacă nu vrei să intri în bugetul de sărbători pentru această minivacanţă, află că această Capitală e Soarelui este una dintre cele mai ieftine din Europa. Şi, dacă credeai că nu poate fi mai bine de-atât, mai e ceva: anul acesta găseşti zboruri din Bucureşti spre Lisabona cu 12% mai ieftine. Fă o vizită celui mai vestic capăt al Europei, Cabo da Roca, pentru a admira valurile care se lovesc năvalnic de stâncă doar pentru a se reîntoarce în nemărginirea mării. Şi nu te întoarce acasă fără o tradiţională placă de Azulejos, unul dintre principalele simboluri naţionale.

9. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este oraşul tuturor libertăţilor, dar cu un preţ pe măsură. Totuşi, s-ar putea să scapi ieftin dacă ştii când şi unde să cauţi. Referitor la când, un zbor de la Bucureşti la Amsterdam la sfârşitul lunii noiembrie anul acesta este cu 17% mai ieftin decât în anul precedent. În plus, pentru a face economii la faţa locului vizitează Pădurea Amsterdam, care nu este doar un mare parc, este un adevărat „loc de joacă” imens şi plin de verdeaţă la marginea oraşului. Pentru a lua contact cu localnici, continuă vizita la una dintre pieţele din Amsterdam: piaţa de obiecte de anticariat Waterlooplein, Piaţa de Flori şi binecunoscuta piaţă interculturală Dappermarkt şi Noordermarkt, de departe cea care va face diferenţa prin atmosfera sa.

10. Bruxelles, Belgia

Parcă tot ce ţine de Bruxelles a fost cu grijă ales de către istorie şi aşezat într-o cutie de bijuterii vintage pe care, mai apoi, timpul a lipit eticheta „regal”. Casa regală din Bruxelles, Galeriile Regale Saint-Hubert, Muzeele Regale de Arte Frumoase. Plimbă-te prin impunătorul Parc du Cinquantenaire, traversează-i Arcul de Triumf şi opreşte-te la cel puţin unul dintre următoarele: Muzeul Regal al Armatei şi Istoriei Militare, Muzeul Aviaţiei, Muzeu Automobilului.