Top Gear – Sezonul 18

De: Mioara Tronaru / 15.02.2014, 14:00
Top Gear - Sezonul 18
BBC Knowledge va difuza, începând de luni, 17 februarie, de la ora 22:00, sezonul 18 al celei mai urmărite emisiune auto din lume - Top Gear.

În acest sezon, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May străbat Italia, la bordul unor super-maşini, sunt protagoniştii unei urmăriri cu maşini ca în filme sau reinventează scuterul pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, pe parcursul celor şapte episoade, cei trei protagonişti investighează industria auto din China, conduc un Ferrari nou-nouţ pe un câmp plin de zăpadă şi pătrund în fascinanta lume a curselor NASCAR.

Top Gear poate fi numit cel mai tare club al bărbaţilor, însă, în acelaşi timp, datorită tonul şi stilului, este accesibil tuturor, peste 40% din telespectatorii din Marea Britanie fiind femei. Fără fandoseli, inteligent şi imparţial, Top Gear duce maşinile la limită şi dincolo de limite pentru a afla dacă sunt bune de ceva sau nu. Relaţia dintre prezentatori este cheia către succesul emisiunii, un amestec de onestitate, pasiune şi stupiditate sinceră.

Cu o mulţime de cascadorii, provocări şi detalii speciale, formatul este autocritic, cuprinzător şi plin de pasiune – nu există fraze plictisitoare şi discuţii impenetrabile despre arbori de distribuţie şi presiunea din anvelope. Aici, maşinile sunt doar un punct de plecare pentru călătorii de neuitat, proiecte extrem de ambiţioase şi critici aspre ale tradiţiei învechite de a arde gazul degeaba.