Top horror pe covorul roșu

Apropo.ro / 13.03.2006, 11:17
Top horror pe covorul roșu
Ești sau nu nominalizat la Oscar, nu conteaza. Trebuie sa ai o ținta care sa te scoata în ochii tuturor. 2006 a fost un an bun, daca e sa-l contorizam în ținute special create pentru covorul roșu. Numai ca în ceilalți ani lucrurile nu au stat la fel de roz. Am

Ești sau nu nominalizat la Oscar, nu conteaza. Trebuie sa ai o ținta care sa te scoata în ochii tuturor. 2006 a fost un an bun, daca e sa-l contorizam în ținute special create pentru covorul roșu. Numai ca în ceilalți ani lucrurile nu au stat la fel de roz. Am facut un top al celor mai dezastruase ținute din istoria Oscarurilor, dar va lasam pe dumneavoastra sa stabiliți ierarhia.

Cand vine vorba de Oscaruri, atat vedetele, cat și designerii își fac conștiincios temele. Nu poți sa apari la Oscaruri îmbracat oricum. Rochia trebuie sa coste cel puțin cateva zeci de mii de euro, bijuteriile de doua ori pe atat. În nici un caz o vedeta care se respecta nu are voie sa treaca neobservata. Din dorința de a ieși mort-copt în evidența, unele staruri cam întrec masura, iar gafa vestimentara nu este prea ușor uitata de public.

Anul asta doamnele s-au prezentat onorabil. Au ales ținute de firma, croieli clasice, culori în tendințe. Ce mai, s-au descurcat excelent. Chiar și cei mai aprigi critici au ajuns la aceeași concluzie. 2006 a fost unul dintre cei mai buni ani. Cel care a cam calcat prin strachini anul asta, a fost co-scenaristul filmului „Brokeback Mountain”, Larry McMurtry, care s-a prezentat la ceremonie în smoking și jeanși. Adica or fi ei non-conformiști americanii, și da, „Brokeback Mountain” e un film cu niște cowboy, dar, hello!, filmarile s-au terminat de multișor. Destule comentarii a starnit și Charlize Theron, îmbracata într-o rochie Dior. Eleganta, nimic de zis, dar cu o ditamai funda pe un umar. Pana la finalul ceremoniei nu a reușit nimeni sa afle ce era în cadoul pe care-l ținea pe umar.

„Premiile Oscar au devenit cel mai mare show de moda din lume. A devenit o competiție între designeri. Culmea e ca nu a fost dintotdeauna așa”, a declarat Patty Fox, cea care a scris o carte despre moda la Oscaruri. La Oscarurile din 1928, Janet Gaynor, caștigatoarea premiului pentru cea mai buna actrița din acel an, a venit îmbracata într-o ținuta casual, dar se pare ca a regretat decizia. Anul urmator, caștigatoarea Oscarului, actrița Mary Pickford a avut o ținuta foarte eleganta – a fost prima actrița care a avut o rochie haute couture, facuta special pentru ea, la Paris. Oricum, singura care a îndraznit sa vina de doua ori îmbracata cu aceeași rochie, a fost Ingrid Bergman. +sta da curaj. Sau poate ca i-o fi placut în mod deosebit modelul.

Am aruncat un ochi prin arhivele Oscarurilor și am ales pentru dumneavoatra cele mai buclucașe ținute ever.

În 1986 Cher a avut o apariție care a ridicat parul maciuca. Pe al ei. Diva a vrut sa demonstreze ca înca mai face fața competiției, așa ca i-a cerut designerul o rochie care sa arate… aproape tot. Ce pacat ca nu a vrut sa demonstreze ca și parul ei arata la fel de bine!

Teoretic, un designer ar trebui sa știe cel mai bine cum sa se îmbrace la un eveniment atat de important cum e seara Oscarurilor. Practic, designerul Lizzy Gardiner, s-a gandit ca mai bine alege o rochie care sa faca toți banii. La propriu. Pentru ca rochia a fost confecționata din 254 de carți de credit American Express Gold.

Citește mai multe despre îmbracamintea horror a vedetelor numai in

Tags: