Top trei cele mai naturale improvizații întâmplate în filme de pe Netflix

De: Loredana Toma / 18.12.2020, 19:13
Top trei cele mai naturale improvizații întâmplate în filme de pe Netflix

Sunt câteva replici din filme care au devenit celebre din întâmplare și care, fără să vrem, ne-au intrat în vocabular. Talentul actoricesc și improvizația merg mână în mână și asta a dus la apariția unor replici precum „Here’s Johnny” (Trad.: „Aici este Johnny”) sau „You’re going to need a bigger boat” („Vei avea nevoie de o barcă mai mare”).

Probabil cea mai cunoscută și des folosită replică este „Houston, we’ve got a problem!” („Houston, avem o problemă!”), dar aceea este din altă poveste.

Chiar și scenariile care au fost scrise în cel mai mic detaliu au avut parte de improvizații, cu sau fără voia actorilor. Naturalețea cu care replicile au fost spuse a adus un plus scenei, încât regizorii au decis să le păstreze.

Citește și: Black List 2020: Scenarii de filme dorite pe ecrane, dar care nu au intrat în producție

S-ar crede că mai mult regizorii de comedii au păstrat replicile, pentru că, de obicei, în comedie se improvizează cel mai mult, dar chiar și filmele de acțiune sau chiar și cele mai de succes drame le-au considerat de mare folos. Mai jos am adunat câteva momente din producții originale Netflix care fie ne aduc un zâmbet, fie ne trimit în tabloul filmului și chiar intrăm în pielea personajului, dar clar nu ne-am fi gândit că nu existau în scenariul original.

Aaron Paul s-a autosurprins cu replica sa

Fanii „Breaking Bad” au fost foarte încântați de epilogul „El Camino” din mai multe motive, mai ales că Jesse Pinkman (Aaron Paul) s-a reîntâlnit cu fostul său mentor, Walter White (Bryan Cranston). Într-una dintre secvențele episodului, lui Paul i-a ieșit replica „yeah b***h” și se pare că așa bine s-a potrivit, încât a și rămas în film. „A fost pur și simplu o chestiune de moment. Când am pus roșia peste salată, mi-a ieșit pur și simplu. Dar n-am plănuit nimic și nici nu era scris în scenariu”, își amintește Paul.

Keanu Reeves impresionează mereu, în filme și nu numai

Este puțin mai complicat să găsești un an în care actorul Keanu Reeves nu a ieșit în evidență cu ceva, în sensul bun. Însă, remarcabil este anul 2019, când actorul a devenit regele GIF-urilor datorită performanței sale din „Always Be My Maybe”. Reeves a fost perfect pentru rolul noului prieten al Sashei (Ali Wong), menit să-l facă extrem de gelos pe Marcus (Randall Park), mai ales că actorul a intrat în rol cu tot arsenalul lui de carismă și atitudine specifice personalității sale.

Citește și: Jeremy Bulloch, actorul care l-a jucat pe Boba Fett în „Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 75 de ani

„Scena în care a purtat ochelari fără lentile sau scena în care enumeră toți demnitarii chinezi, ambele au fost ideile lui. Dar cel mai amuzant a fost când, brusc, Reeves începe să practice, după o bătaie, mișcări de karate din scenele din ‘The Matrix’. Asta a fost super cool”, și-a amintit Wong pentru un interviu cu revista The Rolling Stone.

„Nu a fost mai puțin amuzant nici cu replica ‘Eu n-am nicio problemă, Sasha. Care-i problema ta?’. Și începe apoi cu niște mișcări de bătaie în aer. Este greu să descriu cât poate fi de amuzant acest om”, și-a mai amintit Wong.

Yalitza Aparicio chiar a trăit sentimentele unei drame în filmul „Roma”

Filmul semi-autobiografic „Roma” al lui Alfonso Cuaron a fost cel mai celebrat în 2018, regizorul plecând acasă cu trei trofee Oscar din partea Academiei.

Citește și: Filme controversate cu copii: Roluri mature primite de actori prea tineri

Actrița Yalitza Aparicio a fost și ea nominalizată la mai multe categorii pentru rolul menajerei Cleo, iar una dintre reacțiile sale din film a dat o altă turnură emoțiilor date de peliculă. În scena în care Cleo dă naștere unui copilaș mort, Cuaron a vrut ca personajul să respingă ideea de a-și ține copilul în brațe, însă, pentru că nu au fost instrucțiuni clare, actrița a reacționat natural la un asemenea moment devastator și l-a luat în brațe. Mai târziu, Cuaron a vorbit despre asta spunând: „Mi s-a rupt inima s-o văd cum plânge, atât de natural. Și am oprit filmarea și m-am dus s-o iau în brațe. Am capturat fix cele mai sincere reacții ale acelui moment”.

În cele din urma, momentul acesta a fost cel care a dat atâta greutate întregului film și l-a făcut așa grozav.

Sursa: Looper

Foto: Profimedia Images