Topul celebrităților decedate care au câștigat cel mai mult în 2013

De: Marian Andrei / 01.11.2013, 13:30
Regele pop-ului, al rock'n'roll-ului, al reggae-ului, the King of Cool, the Queen of Pinup. Ce au în comun toți aceștia în afara apelativului regal? Ei bine, ei sunt celebritățile care, deși decedate, unele de mulți ani, au câștigat cei mai mulți bani de pe urma operelor lăsate în urma lor.

10. Steve McQueen – 9 milioane de dolari

Legenda Steve McQuenn reușește să prindă ultima poziție a topului cu impresionanta sumă de 9 milioane de dolari. Deși ne-a părăsit prea devreme, la doar 50 de ani, cel care a fost supranumit The King of Cool rămâne imortalizat pentru generațiile următoare în pelicule ca „Papillon,” „The Thomas Crown Affair,” „The Getaway” sau „Bullitt.”

9. Bettie Page – 10 milioane de dolari

Modelul Bettie Page a marcat lumea modei din anii ’50 cu posterele în care apărea, care i-au adus supranumele de The Queen of Pinup. Din nefericire, odată depășită perioada de glorie, Bettie a început să aibă dificultăți mentale și psihice, care au culminat cu internarea sa într-un spital de psihiatrie. Ne-a părăsit în 2008, la vărsta de 85 de ani.

8. Albert Einstein – 10 milioane de dolari

Considerat cea mai mare minte a tuturor timpurilor, Albert Einstein nu și-a dedicat niciun moment al vieții afacerilor profitabile, însă, datorită teoriei generale a relativității și a celei mai faimoase ecuații a lumii, E=mc2, Einstein este și va fi menționat în orice volum serios consacrat științei, ceea ce îl califică automat în acest top. 

7. John Lennon – 12 milioane de dolari

Fostul Beatles și unul dintre cei mai mari pacifiști ai lumii, marele John Lennon , a fost ucis în 1980, dar a lăsat în urma sa o moștenire imensă. La peste 30 de ani de la dispariția sa, Lennon continuă să „facă” bani, ajungând la 12 milioane de dolari, o sumă care pare de neatins pentru mulți oameni în viață. Dar dacă menționăm numai piesele „Imagine” sau „Give Peace a Chance”, acest lucru nu mai pare așa de ieșit din comun.

6. Marilyn Monroe – 15 milioane de dolari

Unul dintre primele sex-simboluri moderne, Marilyn Monroe a avut o viață extrem de activă, plină de succese, relații amoroase, scandaluri, talent, farmec și lista poate continua. La 36 de ani, Marilyn a plecat dintre noi, dar numai după ce a avut un uriaș impact asupra culturii și a vieții sociale a perioadei în care a trăit.

5. Bob Marley – 18 milioane de dolari

Despre Bob Marley se poate spune fără a exagera că a modelat de unul singur cultura muzicală (sau cel puțin stilul reggae) prin proprile sale melodii. Mesajele transmise de piesele sale sunt mai de actualitate ca oricând și, ținând cont de cât de difuzate sunt acestea, veniturile de 18 milioane de dolari nu par deloc exagerate.

4. Elizabeth Taylor – 25 milioane de dolari

Reprezentantă de seamă a Epocii de Aur a Hollywood-ului, Elizabeth Taylor a avut o carieră prolifică și o viață plină de succes. Cariera sa ca actriță s-a bazat pe talentul său extraordinar, farmecul debordant și inconfundabilii săi ochi violeți. Cele șapte căsătorii și nenumăratele roluri interpretate i-au adus faima necesară pentru a câștiga anul acesta impresionanta sumă de 25 de milioane de dolari.

3. Charles Schulz – 37 milioane de dolari

Charles Schultz este cea mai anonimă figură din acest top, însă, la mai bine de un deceniu de când a plecat dintre noi (2000, la 77 de ani), Schultz continua să facă bani datorită personajelor de benzi desenate cărora le-a dat viață, dintre care cele mai cunoscute sunt Snoopy și Charlie Brown.

2. Elvis Presley – 55 milioane de dolari

Nemuritorul rege al rock’n’roll-ului este unul dintre simbolurile Americii și, totodată, unul dintre cei mai mari cântăreți din toate timpurile. Dacă ar fi să judecăm după veniturile făcute în 2013, „Elvis has NOT leave the building”.

1. Michael Jackson – 160 milioane de dolari

Un alt rege, de data aceasta The King of Pop, închide topul: unicul și inegalabilul Michael Jackson. Faptul că Michael Jackson a câștigat singur aproape cât toate celelalte celebrități prezente în top spune totul. Iar restul este istorie.