Topul celor mai ciudați oameni de pe Pământ

Apropo.ro / 08.05.2014, 11:30
În fiecare zi ai senzația că dai nas în nas cu cei mai ciudați oameni, dar cei din lista de mai jos îți vor întrece așteptările.

De la Thai Ngoc, vietnamezul care n-a mai dormit de peste 40 de ani, până la Mehran Nasseri, iranianul care a trăit 18 ani pe aeroportul Charles de Gaulle, din Paris, toți ciudații din listă au performanțe care i-ar putea băga în Cartea Recordurilor.

1. Thai Ngoc – nu a mai dormit din 1973

Thai Ngoc

Dacă ai mari probleme după o noapte în care nu ai putut să dormi, trebuie să te gândești că vietnamezul Thai Ngoc, din comuna Que Trung, districtul Que Son, nu a mai dormit din 1973. Respectiv dintr-o noapte în care a făcut febră puternică și a fost la un pas să-și piardă viața. Specialiștii susțin că teama de moarte îl face pe vietnamez să nu-și mai dorească să închidă ochii. Însă bizar este că lipsa de odihnă nu-l afectează câtuși de puțin pe Thai Ngoc. Ajuns la 72 de an, Thai Ngoc încă reușește să care doi saci cu îngrășământ natural, de câte 50 de kilograme fiecare, pe o distanță de patru kilometri. Vietnamezul a ajuns la circa 13.000 de nopți nedormite și continuă să muncească cot la cot alături de cei șase copii ai săi. Ziua hrănește găinile și porcii din curte, iar noaptea obișnuiește să-și supravegheze ferma pentru a înlătura hoții și animalele sălbatice. Ba chiar timp de trei luni, în fiecare noapte, a săpat la construcția unei bălți cu ajutorul căreia vrea să se implice în creșterea de pești.

2. Bhagat Sanju – indianul care a trăit cu fratele lui geamăn în stomac

Bhagat Sanju

Bhagat Sanju, un indian din Nagpur, a ajuns să devină vedetă la nivel mondial în 1999. Burta indianului s-a umflat atât de tare încât aproape că-l împiedica să mai respire. A ajuns pe mâna medicilor, aceștia bănuind că este vorba despre vreo tumoră gigant. Însă chiar și ei s-au speriat când, în timpul operației, din burta pacientului au ieșit două picioare, păr, dinți și organe genitale. La prima vedere ar fi părut că Bhagat a dat naștere unui copil mort. În cele din urmă s-a stabilit că Bhagat Sanju suferea de una dintre cele mai ciudate afecțiuni medicale. Corpul fratelui său geamăn s-a dezvoltat în burta lui. Fetusul se dezvoltă precum un parazit, formează un fel de cordon ombilical ce întrerupe circulația sângelui. Ajunge să se dezvolte atât de mult încât afectează gazda, moment în care doctorii intervin.

3. Shoichi Yokoi – japonezul care s-a ascuns timp de 28 de ani de război

Shoichi Yokoi

Yokoi a fost recrutat de armata japoneză în 1941 și trimis să apere Insula Guam. În 1944, americanii au recucerit insula, iar Yokoi s-a ascuns într-o peșteră din junglă. Și a stat ascuns timp de 28 de ani, până a fost descoperit de doi locuitori ai insulei pe 24 ianuarie 1972. A stat la adăpost timp de 28 de ani, în ciuda faptului că a găsit în mai multe rânduri fluturași care anunțau că războiul s-a încheiat. La revenirea în țară, cu pușca ruginită pe umăr, Yokoi a precizat că este rușinat că s-a întors viu și nevătămat.

4. Mehran Nasseri – iranianul care a trăit 18 ani pe Aeroportul Charles de Gaulle

Mehran Nasseri

Mehran Nasseri, cunoscut si sub porecla de Sir, Alfred Mehran (cu tot cu virgulă), a locuit timp de 18 ani pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Expulzat din Iran în 1977, după ce a fost bătut și torturat din cauza viziunilor sale politice, Nasseri a cerut azil politic în mai multe țări din Europa înainte să ajungă în Campusul pentru Refugiați al Națiunilor Unite din Belgia. A solicitat cetățenie britanică, proclamând că mama lui era o asistentă medicală din Scoția, dar, pe drumul spre Marea Britanie, și-a pierdut documentele sau i-au fost furate și nu a putut intra în Regat. A fost întors din drum, iar începând cu 1988 a trăit timp de 18 ani în Terminalul Plecări al Aeroportului Charles de Gaulle, din Paris. Era hrănit de angajații aeroportului și își umplea timpul citind, studiind economia sau scriind în propriul jurnal. De altfel, cazul său a inspirat pelicula „Terminalul”, din 2004, cu Tom Hanks și Catherine Zeta Jones în rolurile principale. În iulie 2006 a fost transportat de urgență la spital, din cauza unor probleme de sănătate. A fost externat în ianuarie 2007, iar din luna martie a aceluiași an trăiește într-un adăpost dintr-o suburbie a Parisului.

5. Matayoshi Mitsuo – japonezul care se crede Iisus

Matayoshi Mitsuo

Matayoshi este un politician japonez excentric care se crede Dumnezeu și Iisus la un loc. Susține că are puterea de a pune în practică Judecata de Apoi, dar o va face doar prin intermediul sistemului politic. Prima etapă din planul său de a salva Planeta este să fie numit premier al Japoniei. Apoi, va reforma societatea japoneză, iar reprezentanții ONU ar trebui să-i acorde onoarea de a fi secretar general. Din acel moment, Iisus Matayoshi va conduce lumea susținut de două autorități legitime, atât cea religioasă, cât și cea politică. Până acum a participat la 10 alegeri pentru diferite funcții și le-a pierdut pe toate. Campaniile sale electorale sunt extrem de agresive și celor mai mulți dintre rivali le recomandă să se sinucidă prin hara-kiri.

6. Lal Bihari – declarat mort timp de 18 ani

Lal Bihari

Se știe că sunt destui oameni declarați morți de autorități, deși ei sunt încă în viață. Dar indianul Lal Bihari a bătut orice record în materie, el fiind declarat mort timp de 18 ani. Născut în 1961, în Uttar Pradesh, Bihari a fost declarat mort la vârsta de 15 ani, în baza unui document fals întocmit de unchiul său care vroia să pună mâna pe moștenirea tânărului. Bihari a aflat că este oficial mort în momentul în care a depus o cerere pentru a obține un împrumut. Aceasta i-a fost respinsă pe motiv că figura ca fiind mort în acte. A pornit o investigație pe cont propriu și a descoperit mai mult de 100 de persoane declarate moarte de stat, deși erau încă în viață. A înființat Organizația Mritak Sangh, cunoscută și sub denumirea de Asociația Morților. Aceasta a ajuns să aibă peste 20.000 de adepți în 1994, când Lal Bihari a obținut, în justiție, anularea documentului întocmit de unchiul său în 1976. În același an, Bihari a candidat pentru un mandat de parlamentar. În ultimul deceniu a sponsorizat acțiunile puse la cale de alți oameni declarați morți de către stat.

7. David Icke – salvarea omenirii de reptilieni

David Icke

Englezul David Icke a fost portarul echipei de fotbal Hereford United, comentator sportiv pentru BBC și purtător de cuvânt al Partidului Ecologiștilor din Marea Britanie. Însă din 1990 și-a dedicat timpul unei activități unice: studierea comportamentului reptilienilor, respectiv a „oamenilor care conduc Planeta”. Icke se îmbracă numai în turcoaz și susține că Pământul este condus de membrii unui grup secret numit Elita. Icke spune că membrii acestui grup reprezintă o rasă de reptilieni umanoizi și sunt descendenți ai Frăției Babiloniene. George W. Bush și Regina Elisabeta a II-a ar fi doar doi dintre membrii Elitei. Icke îi acuză pe cei din Elită de satanism și molestarea mai multor copii. A scris 15 cărți despre viziunile sale și, în 1999, a fost aplaudat în picioare, după un discurs de cinci ore susținut la Universitatea din Toronto.

8. David Allen Bawden – autointitulatul Papa Michael I

David Allen Bawden

David Allen Bawden este un american născut în Oklahoma City, în 1959. Membru al Societății Catolice Sfântul Pius al X-lea, Bawden a vrut să urmeze cursurile mai multor școli catolice din Elveția și SUA, dar a fost dat afară de la toate. A acuzat toți papii aleși după 1959 de modernism și eretism și susține că toate alegerile ce au avut loc în ultimii 55 de ani ar trebui invalidate. În 1990 s-a proclamat Papa Michael I, după un conclav la care au mai participat cinci persoane printre care și părinții lui. Spunea atunci că reprezentanții catolicismului de rând își pot alege propriul Papă, folosindu-se de principiul echitabilității, dacă membrii Colegiului Cardinalilor nu sunt în măsură să aleagă un Papă valid. De aproape un sfert de secol, David Allen Bawden își păstrează funcția de Papa Michael I.

9. Yoshiro Nakamatsu – japonezul care fotografiază și analizează tot ce mănâncă

Yoshiro Nakamatsu

Yoshiro Nakamatsu, cunoscut și drept Doctorul NakaMats, a devenit o adevărată vedetă în Japonia după ce a anunțat că deține recordul mondial pentru numărul de invenții. Se laudă că are peste 4.000 de invenții, printre care dischetele floppy și ghetele pentru Kangoo Jumps. Yoshiro Nakamatsu este cunoscut și pentru nebunia de a fotografia și analiza tot ce mănâncă. Doctorul NakaMats este extrem de atent cu alimentația sa și spune că și-a propus să ajungă la vârsta de 140 de ani. Deocamdată are 86 de ani și pare mai vioi ca niciodată, el apărând zilnic la diferite posturi de televiziune din Japonia.

10. Michel Lotito – francezul care mănâncă absolut tot

Michel Lotito

Lotito, un entertainer din Grenoble, a devenit vedetă la nivel mondial grație apetitului său de a consuma absolut orice. Încă din copilărie Lotito mânca sticlă, cauciuc și metal. A început să o facă public din 1966, respectiv de la vârsta de 16 ani. Este obișnuit să mănânce componentele televizoarelor sau ale bicicletelor, iar între 1978 și 1980 chiar a reușit să mănânce un întreg avion de mici dimensiuni. Atunci și-a atras și porecla de Monsieur Mangetout (Domnul Mănâncă-tot). Nu se îmbolnăvește deloc, deși consumă inclusiv materiale considerate a fi otrăvitoare. La fiecare spectacol mănâncă aproximativ un kilogram de metal, sticlă sau cauciuc și bea cantități uriașe de apă. Secretul lui Lotito? Are pereții stomacului și ai intestinului de două ori mai groși decât un om normal, iar acidul gastric este neobișnuit de puternic, permițându-i să digere materialele consumate.