Topul celor mai frumoase destinații din România

Apropo.ro / 04.02.2013, 09:00
The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinații turistice din România realizată pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic.

Pe primul loc în preferințele cititorilor The Guardian s-a situat complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (județul Hunedoara), fosta capitală a Daciei romane, situată la o distanță de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei, scrie Mediafax.

Tot în Transilvania, publicația britanică recomandă turiștilor să admire operele de artă din Muzeul Brukenthal, dar și Piața Mare din Sibiu, vorbind și despre Podul Minciunilor – cel mai vechi pod din fontă.

Piata Mare din Sibiu

Piața Mare din Sibiu

În România mai sunt recomandate și satele săsești de pe Târnava Mare – Biertan, Richis etc. -, cu bisericile fortificate, mănăstiri și un „tangibil simț al trecutului”, Târgul de Crăciun din Sibiu, care are loc în Piața Mare a orașului, Sighișoara, Rezervația de urși de la Zărnești (Liberty Bear), satul Viscri, din județul Brașov, localitatea Câmpu Cetății (în maghiară VármezÅ‘) din județul Mureș, stațiunea Valea Verde, de lângă Sighișoara, satul Cisnădioara din Sibiu.

Cimitirul Vesel din Sapanta

Cimitirul Vesel

În top mai este inclus Bucureștiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar și Timișoara, despre care se spune că este supranumită și „mica Vienă”, stațiunile de la Marea Neagră, precum și Maramureșul, cu Sighetu Marmației, Cimitirul vesel și Închisoarea Sighet.