TOPUL celor mai „ieftine” INSULE GRECEȘTI scoase la vânzare

Apropo.ro / 14.07.2015, 12:00
TOPUL celor mai „ieftine
În ciuda acordului semnat luni între liderii zonei euro, privind un nou plan de salvare a Greciei, drumul către revenirea propriu-zisă a economiei elene este așteptat să fie unul mult mai anevoios decât își doresc cetățenii acestei țări.

Pe lângă o reformă serioasă în principalele domenii, Grecia trebuie să urmeze un calendar strict de măsuri pentru a primi ajutorul financiar de care are nevoie.

Măsurile includ, între altele, simplificarea sistemului TVA, adoptarea Codului de Procedură Civilă, reformarea sistemului de pensii, dar și intensificarea eforturilor pentru privatizarea companiilor de stat. 

O altă variantă pentru a obține o parte dintre fondurile necesare pentru achitarea datoriilor către creditori o reprezintă scoaterea la vânzare a unora dintre insulele deținute, notează Business Insider.

Conform mai multor estimări făcute de-a lungul timpului, Grecia are între 1.200 și 6.000 de insule, în funcție de dimensiunile minime luate în calcul, însă nu este cert câte dintre acestea sunt deținute propriu-zis de guvernul elen. În plus, doar în jur de 10% dintre aceste insule sunt și locuite.

Citeste mai mult aici!