Topul celor mai influente celebrităţi

Apropo.ro / 12.06.2009, 00:01
Topul celor mai influente celebrităţi
Ca în fiecare an, cei de la “Forbes” a întocmit un clasament al celor mai influente celebrităţi, avînd drept criterii de evaluare atît averea deţinută, cît şi popularitatea dobîndită pînă în acest moment.

Dacă, timp de doi ani, Oprah Winfrey părea greu de urnit din fruntea clasamentului, iată că anul acesta lidera celebrităţilor la categoria “most powerful” este Angelina Jolie (foto) – un cadou “livrat” actriţei în aceeaşi zi în care aceasta împlinea 34 de ani. Oprah trebuie să se mulţumească cu locul doi, în timp ce Madonna ocupă ultimul loc pe podium – o adevărată performanţă faţă de anul trecut, cînd s-a clasat pe locul 21. “Menţiunile” sînt multe, dar la fel de valoroase: Beyoncé (locul 4), Tiger Woods (locul 5), Bruce Springsteen (locul 6), Steven Spielberg (locul 7), Jennifer Aniston (locul 8), Brad Pitt (locul 9) şi Kobe Bryant (locul 10).
Cu toate că revenirea ei pe scenă a fost spectaculoasă, Britney Spears nu intră în acest Top 10, plasîndu-se abia a 13-a, la două locuri în urma lui Will Smith. Totuşi, ea a reuşit să-i surclaseze pe David Letterman (locul 14), Coldplay (locul 15), Adam Sandler (locul 16), Harrison Ford (locul 17), Michael Jordan (locul 18) şi Tom Cruise (locul 20).

Donald Trump înregistrează o revenire în graţiile americanilor, chiar dacă e criză şi a avut şi el de pierdut cîteva milioane. Astfel, de pe poziţia 45, unde era clasat în urmă cu un an, Trump a ajuns pe locul 22.
Adversar de ani buni al lui Letterman, Jay Leno ocupă poziţia 43, în coborîre cu 11 locuri faţă de anul trecut.

“Omul premierelor”, cum a fost numit Barack Obama de presă, bifează încă un atribut inedit pentru un şef de stat: prima menţionare a unui lider de la Casa Albă într-un clasament de acest tip. Internetul, presa scrisă şi audiovizualul îl acreditează pe Obama ca fiind cea mai influentă personalitate. Totuşi, adunînd şi punctajul obţinut la capitolul financiar (adică, ultimul loc în acest top, cu 2 milioane de dolari), el devine cea de-a 49–a personalitate influentă a Americii.