Topul celor mai oribile tumori (Poze)

Apropo.ro / 23.04.2009, 08:00
Tumorile pot avea atat de multe forme si dimensiuni incat bolnavul este "mutilat" fizic.

Nimeni nu-si doreste sa fie bolnav sau aratat cu degetul din cauza bolii sale. Tumorile pot avea atat de multe forme si dimensiuni incat bolnavul este "mutilat" fizic.

In cele ce urmeaza va prezentam cateva cazuri de tumori care "au distrus" o parte din viata persoanelor care le poseda.

GALERIE FOTO

Jose, barbatul fara fata

Jose are una dintre cele mai extreme tumori, din punct de vedere medical. Barbatul in varsta de 51 de ani din Portugalia, traieste zilnic pericolul de a se sufoca, deoarece tumora ii acopera toata fata.

Medicii de specialitate investigheaza cazul lui in vederea unei operatii. Mai ramane doar o singura problema: aceea ca nu poate primi transfuziile de sange din cauza principiilor religiei sale. Partea buna , in acest sens, este ca exista si sange artificial care substituie sangele normal.

jose

Huang Chuncai, barbatul cu o tumora de 20 de kg pe fata

Huang este originar din China, iar in 2008 a suferit o operatie chirurgicala de indepartare a unei tumori faciale de 20 de kg. Operatia a decurs bine, insa datorita dimensiunii tumorii a fost inlaturata doar o parte a ei. In urma cu cateva zile, a fost supus celei de-a doua operatii de inlaturare a restului de tumora. In total tumora cantarea 23 de kg din declaratiile medicilor.

Barbatul chinez sufera de neurofibromatoza, o boala rara transmisa pe cale genetica care se dezvolta in orice organ, dar mai ales la nivelul pielii, tesutului nervos, ochiului si tesutului osos.

huang

Huang Liqian, barbatul cu o tumora de 15 kg pe gat

Barbatul originar din China a suferit o operatie chirurgicala de indepartare a unei tumori de 15 kg. In urma cu 17 ani, Liquian, de 58 de ani, a observat o ciudata "umflatura" pe gatul sau, dar a ignorat-o.

In timp, ea a continua sa creasca atat de rapid, incat a ajuns la 15 kg. In cele din urma a ajuns in sala de operatii, unde totul a decurs bine.

liquian

Chen Zongtao, barbatul cu o tumora de 70 de kg la picior

Chen Zongtao, de 29 de ani, traieste intr-o rulota, in China si nu isi permite sa mearga la doctor din cauza saraciei. Pe cand avea varsta de doi ani a inceput sa ii creasca tumora pe piciorul stang. In cele din urma, aceasta s-a extins atat de mult incat nu si-a mai putut folosi piciorul. Asa a ajuns piciorul, din cauza tumorii, sa cantareasca 70 de kg. Si Chen sufera de neurofibromatoza.

 

leg

Gao An-ni, fetita cu tumora la buza inferioara

Gao An-ni, in varsta de 8 ani, traieste la tara, intr-o provincie din estul Chinei, numita Jianxi si are o tumora crescuta la buza inferioara.

Din cauza situatiei financiare precare nu si-a permis sa inceapa un tratament, dar cand a ajuns in cele din urma la spital, medicii i-au spus ca sa se poate opera.

buza

Lai Ti Dao, fetita cu o tumora de 4,5 kg pe fata

O fetita din Vietman care sufera de Schwannoma, o boala benigna. Tumora ii creeaza dificultati la inghitire, la vorbire si chiar la mers, din cauza greutatii.

In 2008, o echipa de specialisti de la Universitatea din Miami au supus-o unei interventii chirurgicale ce a durat 10 ore.

tumora

Phuong, barbatul care are o tumora pe jumatate de fata

In varsta de 27 de ani, lui Phuong a inceput sa ii creasca tumora pe fata inca de la varsta de 7 ani, ce ii acopera acum toata partea stanga.

A fost supus la trei interventii, dar tumora a crescut inapoi.

Din cauza riscurilor care ar putea aparea in urma unei alte interventii chirurgicale, medicii de la spitalele din apropiere nu pot sa il ajute.

face

Chantal Sebire, femeia cu esthesioneuroblastoma, o forma rara de cancer

Fosta profesoara de franceza, Chantal a facut esthesioneuroblastoma, o forma rara de cancer. A fost diagnosticata in anul 2000 cu aceasta boala, iar in ultimii 20 de ani s-au inregistrat doar 200 de astfel de cazuri. Ea a refuzat orice forma de tratament de-a lungul suferintei, preferand eutanasia. La autopsie, testele la sange au prelevat ca a inghitit anumite medicamente "periculoase", care nu se gasesc in farmacii.

profa