Topul celor mai temuti criminali romani

Apropo.ro / 28.03.2009, 13:30
Topul celor mai temuti criminali romani
Lumea tenebroasa a criminalitatii isi teste itele intunecate la doar cativa pasi de cea cunoscuta noua.

Descopera.ro si-a propus sa va prezinte imaginea sumbra a catorva dintre cei mai temuti criminali de la noi din tara, ale caror fapte au constituit cazuri celebre, indelung anchetate de politia romana, de-a lungul timpului.

Iata un top 10 al celor mai temuti criminali romani:

10. Gica Cioc – Balaurul

In vara anului 1945, o serie de crime inexplicabile lovea Capitala. Peste 10 persoane fusesera ciuruite cu gloante provenind din arme rusesti.

Cercetarile au demonstrat ca autorii crimelor nu erau soldati sovietici, ci doi romani get-beget, Gica Cioc, poreclit Balaurul si rivalul acestuia, Sandu Moise, poreclit Hitler.

Victimele lor erau rezultatele unui sangeros razboi intre grupari de tip mafiot.

9. Petre Silberschmied – Argintaru

Imediat dupa cel de-al Razboi Mondial,  zeci de politisti, jandarmi sau gardieni cazusera victime armelor descarcate de membrii temutei bande a lui Petre Silberschmied, alias Argintaru, dar nimeni nu parea sa stie cine era autorul temutelor asasinate urmate de jafuri in banci si magazine.

Abia spre sfarsitul anului 1945 infractorii din banda lui Argintaru au fost anihilati in cadrul unei lupte deschise intre oamenii legii si infractori, care a durat peste o ora.

Argintaru a fost arestat, dar nu a mai apucat sa isi auda sentinta, pentru ca in timpul unei tentative de evadare a fost impuscat mortal.

8. Grigore Uruc – Asasinul de Anul Nou

Cazul taranului analfabet Grigore Uruc, de la sfarsitul anilor ’80, a fost inregistrat cu numele de dosar „Cerasela”, numele primei sale victime.

Criminalul actiona in orasul Buzau, unde lumea inspaimantata vorbea despre aparitia unui nou Ion Ramaru.

Cerasela Diminet, un copil al strazii in varsta de 14 ani, fusese descoperita injunghiata, in interiorul unei centrale termice, la 2 ianuarie 1985. Crima avusese loc chiar inainte de Anul Nou.

Aici se afișează rezultatele la BACALAUREAT 2013

Au urmat doi ani in care criminalul a mai ucis cate un copil in preajma Anului Nou, in Buzau, iar in 1988 Grigore Uruc a fost prins si executat pe 11 iunie.

Vezi topul complet, pe Descopera.ro