Topul clipurilor virale din 2012 (Video)

De: Gabriela Voicu / 28.12.2012, 12:30
Topul clipurilor virale din 2012 (Video)
Câteva clipuri postate pe Youtube au atras atenția a milioane de internauți și au devenit celebre în lumea întreagă. De la cea mai frumoasă cerere în căsătorie până la Gangnam Style, viralele anului 2012 merită revăzute pe Apropo.ro!

Cea mai emoționantă cerere în căsătorie

Chiar si cei care nu obișnuiesc sâ plângă la filmele romantice sau să se atașeze emoțional de anumite obiecte cu seminificație specială pentru ei vor fi impresionați de acest clip inspirațional, ideal pentru îndrăgostiții care caută idei de a-și cere în căsătorie iubita.

Aproape 17 milioane de oameni au vizualizat clipul de mai sus, cu cea mai romantică, sensibilă, încântătoare, emoționantă etc. cerere în căsătorie, care are în spate o coregrafie interesantă. Aceasta a presupus ca familia mirelui, pe nume Isaac, să învețe un dans complex și să îl pună în aplicare pe o stradă pustie.

Fata în roșu din clip, prietenă bună cu Isaac și cu norocoasa lui soție, a realizat coregrafia pentru clip și fără îndoială că a făcut-o foarte bine.

Victima din autobuz

La începutul anului a circulat pe internet un clip în care câțiva elevi din New York ironizau o persoană vârstincă într-un autobuz, fără motiv. Mai mult, ei au continuat să o hărțuiască pe femeie și după ce ea a început să plângă.

Victima le-a spus copiilor că știe unde locuiește fiecare și că le va trimite câte o felicitare cu mulțumiri pentru felul în care s-au comportat cu ea, dar asta nu a făcut decât să îi determine pe puști să fie și mai agresivi în a o ironiza.

Karen Klein era controloare și a declarat atunci, după ce cazul ei a ajuns și în presă, că se va pensiona. Mai mult, femeia în vârstă de 68 de ani a inființat o fundație care militează împotriva tipului de comportament pe care l-au avut elevii respectivi față de ea și a primit încurajări din partea a sute de mii de oameni, din diferite țări. Clipul cu ea a fost vizualizat de peste 1 milion de internauți.

Muzica trupei Queen l-a făcut celebru…

Un bărbat pe nume Robert Wilkinson a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului și pentru că nu a aprobat acuzațiile care i-au fost aduse, a decis să își exprime numulțumirea pe muzica trupei Queen.

Wilkinson apare în acest clip cântând „Bohemian Rhapsody”, în mașina polițiștilor, iar prestația lui tragi-comică a fost înregistrată și vizualizată apoi de peste 9 milioane de internauți.

„Mama I just killed a man. Put a gun against his head. Pulled my trigger. Now he’s dead”, cântă de zor canadianul din Edson, Alberta.

Kony 2012

Este aproape de necrezut că unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri, care de obicei provin din domeniul muzicii, este un material despre copiii-soldați din Uganda. Numit „Kony 2012”, acesta a înregistrat peste 95 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Clipul urmărește să îl facă celebru pe Joseph Kony, cel care de-a lungul anilor a răpit copii ugandezi și nu numai, transformându-i în soldați LRA (Lord’s Resistance Army) și în adevărați sclavi.

În prezent, armata LRA nu mai operează în Uganda, însă este activă în Congo și în Sudan. În cei 26 de ani de existență, armata condusă de Joseph Kony a răpit peste 30.000 de copii și a determinat strâmutarea a peste 2 milioane de alte persoane.

ONG-ul Invisible Children lucrează de 9 ani în scopul încheierii celui mai lung conflict armat din istoria Aficii.

„Kids 2012”, cea mai emoționantă reclamă

Înainte de Jocurile Olimpice de la Londra din acest an, Procter & Gamble au lansat un spot publicitar numit „Kids 2012”, care a reușit să impresioneze o lume întreagă.

În clipul regizat de Alejandro González Iñárritu, care are acum aproape 2 milioane de vizualizări pe Youtube, apar mame de pe patru continente – Londra, Rio de Janeiro, Los Angeles și Beijing -, în ipostaza unor eroine care cresc copii gimnaști. O serie de imagini emoționante reflectă efortul imens depus de viitorii campioni olimpici, motivați de mamele lor care îi îngrijesc și îi încurajează constant.

Campania „Thank You, Mom” este cea mai mare din istoria de 174 a companiei P&G.

Gotye feat. Kimbra – „Somebody That I Used To Know”

Toata lumea cântă ca Gotye! Sau dacă nu chiar toată lumea, cel puțin 357 de milioane de internauți o fac cu siguranță. Atâtea vizualizări a acumulat videoclipul artistului belgiano-australian Gotye, care a colaborat cu cântăreața neozeelandeză Kimbra pentru a realiza hit-ul „Somebody That I Used to Know”.

Melodia a devenit atât de populară încât alți au realizat diverse parodii după ea, sugerând că în același timp lumea s-a săturat să o audă peste tot.

Piesa lui Gotye a fost lansată în iulie 2011, ca al doilea single de pe albumul „Making Mirrors”.

Gangnam Style

Învingătorul videoclipurilor virale din acest an este fără îndoială „Gangnam Style”, piesa rapper-ului sud-coreean Psy, al cărui nume real este Park Jae-Sang. El a reușit în doar câteva luni să devină unul dintre artiștii cei mai populari și cu cea mai mare căutare pe internet.

Lansată pe 15 iulie 2012, piesa „Gangnam Style” a înregistrat un succes fulminant, clipul melodiei ajungând la peste 100 de milioane de vizualizări în prima lună. În prezent, videoclipul are peste 1 miliard de vizualizări și încă este pe val!

Rețeta succesului lui PSY este destul de simplă. Un clip banal, filmat pe o plajă, într-un grajd cu cai, într-o saună și chiar într-o toaletă, la care rapper/ul a asociat o coregrafie antrenantă, bazata pe un dans care mimează călăria.