Topul destinațiilor europene de city break-uri, condus de Italia. Ce loc ocupă România

Apropo.ro / 22.06.2015, 15:00
Topul destinațiilor europene de city break-uri, condus de Italia. Ce loc ocupă România
România se află într-un top al destinațiilor europene de city break-uri, Italia primind cele mai bune recomandări din partea turiștilor din întreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte, de maxim 3 zile, potrivit unui studiu.

„Cei mai mulți dintre turiștii străini care au ales România pentru un sejur scurt au fost motivați de vizitarea de obiective turistice și de experiențele turistice noi, și doar într-o mică măsură de cunoașterea culturii locale”, se arată în studiul realizat de Mercury Research, care plasează țara noastră pe locul 23 în top.

După Italia, la diferență extrem de mică, se află insulele din Grecia și Finlanda, urmate în clasament de Austria, Portugalia și Cehia. Țări precum Muntenegru și Bulgaria sunt în urma României.

Dacă Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandată destinație de vacanță din Europa pentru vacanțe de lungă durată este Norvegia, urmată de Suedia și Austria. Cea mai puțin apreciată destinație atât pentru city breaks, cât și pentru vacanțe lungi (minim 4 nopți) este Ucraina.

La capitolul vacanțe mai lungi, România se află pe locul 24, pe locurile imediat următoare aflându-se Ungaria, Finlanda și Bulgaria.

Citeste mai mult aici!