Toreadorii pitici, ultimul trend in luptele cu tauri (Poze&Video)

Apropo.ro / 23.08.2011, 13:23
Datorita modului in care piticii toreadori se misca in arena, specialistii in reactii bovine spun ca taurii se tem de acestia la fel de mult ca de tigri iar eficienta acestora este net superioara toreadorilor cu inaltimi normale.

Se spune despre acesti toreadori pitici ca au aparut prin anii ’70 cand un promoter spaniol a facut un tur in Mexic cu acestia determinand pe mexicani sa isi formeze si ei un grup local, Bullfighting Dwarfs of Mexico, creat acum 13 ani, managerul acestora spunand ca spectacolul lor este unul unic in lume.

La ora actuala, in Mexic exista aproximativ 10 – 20 de grupuri de toreadori care au angajati aproximativ 200 de luptatori pitici iar competitia intre acestia este foarte acerba, grupurile fiind nevoite sa isi diversifice spectacolul si cu alte provocari periculoase.

Toreador pitic

Praxedis Martinez, numit si „Pompon” in timp ce se lupta cu un vitel in Zacatlan, Puebla, din Mexic

Spre exemplu grupul de toreadori din Torreon se arunca prin inele aflate in flacari sau toreadorii din Guadalajara se mandresc cu talentul lor in cantece si impersonari.

Acesti luptatori pitici incearca sa arate in coride faptul ca si ei sunt capabil sa sustina un spectacol similar colegilor matadori, chiar daca in Mexic statul nu prea ajuta persoanele cu dizabilitati.

GALERIE FOTO

Toreador pitic

Amador Torralba numit si „El Zopilotito de Guerrero”, la un rodeo in Zacatlan, Puebla din Mexic

Desi sunt platiti la jumate din cat primeste un matador normal, per spectacol, piticii se pun in calea viteilor de aproximativ 200 de kilograme si le evita atacurile acestora cu aceleasi miscari gratioase, singura diferenta fiind ca acestia nu ranesc animalele precum colegii lor de „talie inalta”.

Ca sa incheie un interviu, Javier Landa, unul dintre toreadorii pitici, declara: „Daca un pitic poate lupta cu un taur, poate face orice. Asta incercam noi sa demonstram”.