Torța olimpică ajunge, în premieră, în spațiul cosmic

De: Marian Andrei / 07.11.2013, 09:24
Torța olimpică ajunge, în premieră, în spațiul cosmic
O navetă rusească de tip Soiuz având la bord trei astronauți și torța olimpică a decolat în această dimineață din stepele Kazahstanului, potrivit imaginilor transmise de televiziunile rusești.

Astronauții Mihail Tiurin (Rusia), Rick Mastracchio (Statele Unite) și japonezul Koichi Wakata au decolat la ora 4.14 GMT (6.14, ora României) de pe cosmodromul rus de la Baikonur, la bordul unei navete de tip Soiuz. Naveta era inscripționată cu simbolul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci care se vor desfășura în perioada 7-24 februarie 2014 și cu cel olimpic – cele cinci inele colorate.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Înainte de a urca la bordul navetei, care se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională (ISS), astronauții au pozat fiecare în parte, în fața presei, cu torța în culorile roșie și gri, simbolul idealului olimpic.

„Naveta olimpică” va andoca la Stația Spațială Internațională (ISS) la ora 12.31 (ora Romaniei). În timpul călătoriei în spațiu, flacăra va fi stinsă, în mod excepțional, din motive de securitate.

În timpul săptămânii în care torța olimpică se va afla la bordul ISS, doi cosmonauți ruși, aflați deja pe stație, vor efectua o ieșire în spațiu cu flacăra.