„Torționarul din Cleveland”, Ariel Castro, s-a sinucis în închisoare

De: Marian Andrei / 04.09.2013, 12:50
Ariel Castro, condamnat la 1.000 de ani de închisoare pentru că a sechestrat și violat timp de un deceniu trei femei, a fost găsit mort în celula sa. Din primele informații, este vorba de o sinucidere, acesta spânzurându-se.

Supranumit „torționarul din Cleveland”, Ariel Castro a fost condamnat la 1 august la închisoare pe viață. El a fost arestat la începutul lui mai, după ce una dintre victimele sale a reușit să fugă din casa din Cleveland unde acest fost șofer de autobuz le ținea închise pe cele trei femei.

Ariel Castro a fost găsit spânzurat în celula sa, marți seara, potrivit serviciului penitenciar din Ohio, citat de presa americană.

În timpul procesului, Ariel Castro, de origine portoricană, a încercat să pledeze că nu este un „monstru”. Judecătorul Michel Russo a promis că acesta nu va ieși niciodată din închisoare, condamnându-l la închisoare pe viață, pedeapsă suplimentată cu încă 1.000 de ani.

Michelle Knight, în vârstă de 32 de ani, Amanda Berry, 27 de ani, și Gina DeJesus, 23 de ani, au fost răpite între 2002 și 2004, în timp ce aveau 20, 16 și, respectiv, 14 ani. În timpul captivității, ele au fost bătute și violate în numeroase rânduri. Amanda Berry are, de asemenea, o fetiță, Jocelyn, în vârstă de șase ani. Analizele ADN au confirmat că Ariel Castro este tatăl ei.