Tot mai multe școli americane angajează paznici înarmați

De: Marian Andrei / 12.01.2013, 11:22
Tot mai multe școli americane angajează paznici înarmați
Recentele evenimente tragice din mai multe școli americane au determinat tot mai multe școli americane să decidă să înarmeze paznicii, pentru a asigura securitatea elevilor și a personalului.

Într-un mesaj adresat părinților și publicat joi pe site-ul districtului școlar din Montpelier, un oficial anunță că în cadrul Consiliului administrației locale s-a decis înarmarea paznicilor „pentru a ameliora și consolida securitatea”, spune el.

Aceștia vor purta armele după ce vor instruiți până în martie. Profesorii și membrii echipei pedagogice, care se află în contact direct cu elevii, nu vor fi înarmați, a precizat oficialul.

Decizii similare au fost luate în mai multe state americane. De exemplu, Washington Post a citat, vineri, cazul unui comitat din Pennsylvania (est), unde pensionari din cadrul poliției au fost angajați pentru a patrula în școli.

În New Jersey , toate școlile micuțului oraș Marlboro sunt supravegheate temporar de către polițiști înarmați.

Șase femei din rândul personalului didactic și douăzeci de copii, cu vârste cuprinse între șase și șapte ani, au fost uciși la 14 decembrie la Newtown, în Connecticut (nord-est), de către un tânăr în vârstă de 20 de ani care a pătruns cu foța în școala primară Sandy Hook.