Tot mai mulți români vor să părăsească România, pentru a se muta în altă țară

Apropo.ro / 19.12.2013, 11:00
Tot mai mulți români vor să părăsească România, pentru a se muta în altă țară
Peste 35% dintre românii de la oraș își doresc să se mute definitiv în altă țară.

Aceasta este dorința manifestată în mare măsură de bărbați, persoane cu nivel de educație scăzut și cu venit mic, primele trei opțiuni fiind Germania, Marea Britanie și SUA, potrivit unui studiu Daedalus.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Românii ocupă locul al doilea într-un clasament alcătuit din 7 țări din regiune, în ceea ce privește dorința de a se muta într-o altă țară în viitorul apropiat, după sârbi, la același nivel cu bulgarii, dar înaintea croaților, turcilor, slovacilor și cehilor. Intenția de emigrare medie în regiune este de 29,9%.

Sărăcia este de departe cel mai important factor care generează intenția de emigrare. Bărbații sunt mai orientați în mod fiziologic către risc și aventură, așadar mai calificați să facă primul pas într-un astfel de demers. Pe de altă parte, suntem tributari unei societăți de tip tradițional în care bărbatul este cel care trebuie să aducă pâinea în casă„, a declarat Daniel Enescu, managing partner Daedalus Millward Brown.

Germania este țara în care și-ar dori să trăiască cei mai mulți români care au intenția să emigreze (40,4%), urmată de Marea Britanie (37,1%), SUA (28,7%), Italia (19,7%) și Franța (18,5%). Primele trei sunt țările preferate și de locuitori celorlalte state incluse în studiu. Alte destinații preferate sunt Elveția, Australia sau Canada.

Citește mai multe detalii despre în ce țări își doresc românii să se mute definitiv, pe Mediafax.ro