Totul despre Zhang Ziyi, actrița prostituată

De: Gabriela Voicu / 27.09.2012, 13:10
Actrița Zhang Ziyi din filmul "Crouching Tiger, Hidden Dragon" este acuzată că a făcut avere din prostituție, zvonuri pe care ea le neagă vehement. Află mai multe despre Zhang Ziyi.

Actrița Zhang Ziyi din filmul „Crouching Tiger, Hidden Dragon” este . Ea a fost acuzată că a strâns peste 150 de miiioane $ în cațiva ani, oferind servicii sexuale câtorva oameni bogați din China.

Cine este Zhang Ziyi?

Zhang Ziyi a fost născută pe 9 februarie 1979 și este considerată una dintre cele mai de succes actrițe din industria filmului chinez, alături de Zhao Wei, Xu Jinglei și Zhou Xun.

Primul ei rol a fost în filmul „The Road Home” (1999), apoi a câștigat popularitate odată cu rolurile din „Crouching Tiger, Hidden Dragon” (2000), „Rush Hour 2” (2001), „House of Flying Daggers” (2004) și „Memoirs of a Geisha” (2005).

Vezi mai multe poze

Zhang a crescut în Beijing și provine dintr-o „familie tradiționalistă”, după cum chiar ea a declarat cândva. Tatăl ei, Zhang Yuanxiao, a fost contabil și apoi economist, iar mama ei a lucrat ca educatoare. Zhang este foarte apropiată de fratele ei, Zhang Zinan, născut în 1973. Actrița a început să ia lecții de dans la 8 ani și a făcut parte din Academia de Dans din Beijing la 11 ani. La 15 ani, ea apărea deja în diverse reclame în Hong Kong, iar în 1996 a intrat în Academia Centrală de Teatru – considerată cea mai bună școală de profil din China.

Cariera

La 19 ani, Zhang a primit rolul din „The Road Home”, dar a devenit celebră după ce a jucat în „Crouching Tiger, Hidden Dragon”, interpretare pentru care a primit și câteva premii. Actrița a mai apărut în „Hero” (2002), alături de mentorul ei Zhang Yimou, film care i-a adus câte o nominalizare la Oscar și la Globurile de Aur, la categoria „Cel mai bun film străin”.

Au urmat rolurile din „Purple Butterfly” (2003), „Flying Daggers” (2004), „Princess Raccoon” (2005) și „Memoirs of a Geisha” (2005) – pentru care a primit o nominlizare la Globurile de Aur în 2006, o nominalizare la Guild Awards și una la premiile BAFTA. Și-a împrumutat ulterior vocea pentru personajul Karai din „TMNT” (2007), a mai jucat în „Forever Enthralled” (2008), „The Horsemen” (2009), alături de Dennis Quaid, și „Love for Life” (2011). Ea apare și într-o adaptare a romanului francez „Les Liaisons Dangereuses”, pentru care a încasat 3.5 milioane $, apoi în comedia romantică „My Lucky Star” și în filmul de acțiune „The Grandmasters”.

Ca majoritatea vedetelor, Zhang Ziyi a intrat și în lumea modei, devenind imaginea brandurilor Maybelline, Garnier, Omega Watches și Shangri-la Hotel and Resort Group. Ea este ambasador internațional pentru Special Olympics, dar și purtător de cuvânt pentru „Care for Children”, un program caritabil din China.

Viața personală

La scurt timp după ce a primit rolul din „The Road Home”, au apărut zvonuri potrivit cărora Zhang ar fi avut o relație cu regizorul mult mai în vârstă decât ea al acestui film, Zhang Yimou, despre care se spunea că era iubitul actriței Gong Li. Cu toate acestea, legătura lui cu Zhang Ziyi nu a fost confirmată oficial.

Zhang a fost logodită cu afaceristul Aviv „Vivi” Nevo, de care s-a despărțit în 2010. Cei doi au fost fotografiați în timpul unei vacanțe petrecute în Barts, înainte de apariția zvonurilor despre scandalul de prostituție în care ar fi implicată actrița, în urmă cu câteva luni.

Zhang Ziyi, prostituată de lux?

Zhang Ziyi a negat că ar fi avut relații sexuale cu persoane influente din China și chiar a dat în judecată China Free Press, în vara acestui an, după ce a fost publicat un articol în care actrița chineză era acuzată că a strâns peste 100 de milioane $ în ultimii 10 ani, oferind servicii sexuale unor magnați chinezi. Avocatul ei a declarat că ea nu este și nu a fost vreodată prostituată și că zvonurile apărute ar fi fost fabricate de o rivală a lui Zhang. Între timp, jurnaliștii de la China Free Press susțineau că informațiile lor ar fi reale și provin de la o sursă anonimă.

Unul dintre numele apărute în acest scandal este al politicianului căzut în dizgrație Bo Xilai, care a fost acuzat de crimă. Potrivit zvonurilor, Zhang ar fi acceptat să facă sex cu Bo pentru 2 milioane $ și s-ar fi întâlnit cu el de cel puțin 10 ori în perioada 2004-2007. Ulterior actrița ar fi cunoscut și alți maganți, care au oferit sume mari pentru serviciile ei sexuale. Investigațiile în cazul lui Zhang Ziyi au început în luna mai a acestui an, iar autoritățile i-au interzis să părăsească China, ceea ce ar explică absența ei de la Cannes Film Festival, unde ar fi trebuit să participe în calitate de actriță în filmul „Dangerous Liaisons”. Zhang a fost însă prezentă de curând la Festivalul de Film de la Toronto, pentru a promova același film, care a debutat astăzi în cinematografele din China și Coreea de Sud.