Touring 5 in ring

Apropo.ro / 18.02.2004, 13:51
Touring 5 in ring
BMW Seria 5 Touring va fi lansat oficial in martie la Salonul Auto de la Geneva. Modelul aduce cu sine o intreaga pleiada de facilitati practice pentru posesori, dar si noutati tehnice exceptionale. BMW Seria 5 Touring va fi lansat oficial in martie la Salonul Auto de la Geneva. Modelul

BMW Seria 5 Touring va fi lansat oficial in martie la Salonul Auto de la Geneva. Modelul aduce cu sine o intreaga pleiada de facilitati practice pentru posesori, dar si noutati tehnice exceptionale.

BMW Seria 5 Touring va fi lansat oficial in martie la Salonul Auto de la Geneva. Modelul aduce cu sine o intreaga pleiada de facilitati practice pentru posesori, dar si noutati tehnice exceptionale. Caroseria noul Touring este mai mare decat a generatiei pe care o inlocuieste, iar acest lucru a condus la o crestere a dimensiunilor interioare: plus 3 cm la nivelul umerilor si plus 4.5 cm la nivelul genunchilor. Aceeasi situatie o intalnim si la nivelul portbagajului, al carui volum masoara acum 535 litri (vechea generatie avea 410), iar dupa rabatarea banchetelor se ajunge la 1650 litri. Fata de versiunea berlina, suspensia spate a Touring-ului are o alta geometrie, pentru a nu afecta locul pentru bagaje.

Astfel, suprafata de depozitare ste perfect plafa. Ca si la predecesorul sau, din podeaua portbagajului iese un fel de rampa (optional cu actionare electrica) pe care se pot pune bagajele, pentru usurinta incarcarii, iar luneta spate se deschide si separat de hayon. Noul BMW Seria 5 Touring ofera in standard DSC, CBC (Corner Brake Control) si BFD (Brake Force Display). BFD ajuta la prevenirea accidentelor din spate. La o apasare normala a pedalei de frana, stopurile frana cu LED ilumineaza normal, iar la o oprire de urgenta, cand intra in functiune si ABS-ul se ilumineaza o arie mai mare a stopurilor. Constructorul bavarez nu se dezminte la capitolul motorizari si aduce in premiera pentru BMW un turbodiesel bi-turbo. Titulatura este 535d, fiind vorba desigur de o cilindree de 3.5 litri.

Puterea dezvoltata, de 272 Nm este mai mare decat a turbodiesel-lui de 4 litri, care va iesi probabil din oferta. Cuplul maxim atinge 560 Nm/200 rpm, iar de la 1500 rpm sunt deja disponibili 500 Nm. BMW 535d accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6.6 secunde! 525d dezvolta acum 177 CP (163 CP la vechea generatie) si 400 Nm (350 Nm la 5-ul anterior), urmeaza 530d, cu 218 CP si doua motoare pe benzina deja cunoscute: 525i,192 CP si 545i, 333 CP. In primavara lui 2005 vor fi disponibile incadoua propulsoare pe benzina, de 2.0 si 3.0 litri. Noul 5 touring propune o lunga lista de echipamente optionale, printre care se numara Active Steering, Dynamic Drive, Head-Up Display, faruri Bi-Xenon autoadptive si un imens sunroof, format din doua parti, pentru fiecare rand de scaune.

Autoshow

Tags: