“Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4”: distracţia din culise – FOTO&VIDEO

Apropo.ro / 28.06.2019, 14:29
“Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4”: distracţia din culise - FOTO&VIDEO
Cea mai recentă producţie a studiourilor Pixar Animation Studios, “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” a avut avanpremiera la Cinema City alături de sute de părinţi şi copii. Amalia Enache, Anca Serea, Dorin Chioţea, Zoli Toth, Simona Dragomir, Andra şi Răzvan Gogan, Alin Gălăţescu, Kinga Varga, Irina Margareta Nistor, alături de jurnalişti şi bloggeri s-au bucurat de reîntâlnirea cu celebrele jucării.

Comedie de animaţie “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” abundă în elemente gândite special pentru a da o notă amuzantă. Iată câteva dintre cele mai simpatice detalii ale noului film.

·         Woody are 15,18 ţoli fără pălărie şi 15,93 ţoli cu pălărie.

·         Un animator a avut nevoie de trei săptămâni pentru a definitiva “look-ul” lui Woody cu capul spart după ce tatăl lui Bonnie a călcat din greşeală pe el în dormitor.

·         Duke Caboom a fost făcut de animatori canadieni şi a fost special creat cu spatele ţeapăn şi picioarele îndoite întocmai pentru a simula un star de acţiune care a trecut prin numeroase accidente auto.

·         A existat o unitate specială numită “Echipa Bo”, formată din artişti, animatori, modelatori şi chiar Annie Potts, care a pus la cale fiecare aspect al look-ului lui Bo, ţinând cont de istoria şi evoluţia ei.

·         Părul lui Bo Peep este din porţelan şi este integrat în corp, iar animatorii au avut puţin control asupra mişcărilor părului.

·         Ducky are un smoc de păr în cap care a fost gândit să se mişte câte un pic doar când el se opreşte brusc. Creatorii personajului spun că acest detaliu îi dă o notă amuzantă.

·         Specialistul în animaţii Claudio De Oliveira a vrut ca echipa sa să aibă o referinţă exactă pentru crearea lui Forky, aşa că a adus mai multe modele de sporks (un tacâm hibrid între lingură şi furculiţă) din care să se inspire.

·         Detaliul care o face pe Gabby Gabby să arate ca o păpuşă şi nu o fetiţă este că i se închid ochii automat atunci când se întinde. În plus, tipurile de mişcări pe care le poate face sunt limitate la nivelul şoldurilor, umerilor şi gâtului.

·         Unul dintre copiii din clasa lui Bonnie poartă un aparat auditiv, un detaliu foarte important pentru Henry Garcia, supervizorul echipei de simulare, al cărui băiat are o problemă de auz. Dincolo de asta, Garcia şi echipa lui a trebuit să găsească o variantă în care aparatul să nu interacţioneze cu părul copilului.

·         Dragon a fost creată folosind ca model pisica unuia dintre animatori, iar detaliile sunt atât de precise încât ea are şi papile gustative.

·         Scena în care Jessie produce o pană de cauciuc cu un cui a fost prima secvenţă animată din “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4”

·         Când Woody e în pericol de a fi văzut de o persoană se deghizează rapid într-un telefon cu disc, iar găselniţa asta este un omagiu adus celebrului personaj Mickey Mouse.

·         Plaja New Stanton este denumită după Andrew Stanton, unul dintre scenariştii filmului şi regizor al cunoscutelor “În căutarea lui Nemo”, “WALL-E”  şi “În căutarea lui Dory.”

·         Atât regizorul Josh Cooley, cât şi scenaristul Stephany Folsom erau adolescenţi când a fost lansat primul film din seria “Toy Story / Povestea jucăriilor”.

·         Echipa de producţie s-a distrat teribil câutând nume pentru toate jocurile din parcul de distracţii, alegând nume ca Hipnoză, Vremea ciocanului, Panta extremă, Avionul nebun sau Maşinuţele.

·         În Volkswagenul folosit în film au fost încărcate jucării adevărate pentru a reda în detaliu felul în care ar reacţiona personajele la denivelările de pe drum în timpul călătoriei cu familia lui Bonnie. Au folosit diferite tipuri de camere instalate în mai multe locuri în van şi acesta a fost condus prin Studiourile Pixar. Uterior imaginile au fost descărcate în computer pentru a avea o mişcare autentică în film.

Personajele din “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” prind viaţă datorită vocilor inconfundabile ale unor mari actori ca Tom Hanks (Woody), Annie Potts (Bo Peep), Tim Allen (Buzz Lightyear), Tony Hale (Forky), Keegan-Michael Key şi Jordan Peele (Ducky şi Bunny), Madeleine McGraw (Bonnie), Christina Hendricks (Gabby Gabby), Keanu Reeves (Duke Caboom), Ally Maki (Giggle McDimples) şi Joan Cusack (Jessie).

Filmul “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” este distribuit de Forum Film România şi are premiera în România pe 28 iunie 2019, fiind disponibil  în formatele 3D şi IMAX 3D, subtitrat şi dublat.

SINOPSIS:

Woody şi gaşca veselă sunt, de data aceasta, jucăriile lui Bonnie, o fetiţă care se pregăteşte să meargă la grădiniţă şi se luptă cu temerile specifice acestei tranziţii. Iar când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găştii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare şi  necunoscută poate fi lumea pentru o jucărie. La finalul ei, pe Woody îl aşteaptă o întâlnire surpriză.

TRAILER: