Tractor de record mondial

Apropo.ro / 01.09.2006, 10:54
Tractor de record mondial
Producatorul britanic de tractoare JCB anuntase, in aprilie, ca va construi un vehicul diesel cu care doreste sa bata recordul stabilit de Virgil W. Snyder in 1973 (483 km/h). Botezat Dieselmax, masina de record aminteste de suratele ei de strada doar prin faptul ca are patru roti,

Producatorul britanic de tractoare JCB anuntase, in aprilie, ca va construi un vehicul diesel cu care doreste sa bata recordul stabilit de Virgil W. Snyder in 1973 (483 km/h).

Botezat Dieselmax, masina de record aminteste de suratele ei de strada doar prin faptul ca are patru roti, pentru ca in rest pare inrudit cu un avion de vanatoare ramas fara aripi. Cantareste 2,7 tone si este propulsat de doua motoare de 4,4 litri, fiecare dezvoltand 750 CP, respectiv 1.500 Nm.

Cu Andry Green – primul om care a depasit bariera sunetului pe uscat cu Thrust SSC – la volan (sau mai degraba la mansa), dupa cateva teste desfasurate in Anglia, britanicii s-au deplasat la Bonneville si saptamana trecuta au reusit sa stabileasca, in mod oficial, un nou record mondial: 563 km/h!

Incercarile insularilor sunt cu atat mai de luat in seama, cu cat Andy Green nici nu a cuplat cea de-a sasea treapta in cele doua treceri, necesare pentru certificare.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: