Trafic in crestere in vamile aradene

Apropo.ro / 17.12.2007, 13:05
Trafic in crestere in vamile aradene
Romanii care lucreaza in strainatate au inceput sa revina in tara pentru petrecerea sarbatorilor de iarna.

Romanii care lucreaza in strainatate au inceput sa revina in tara pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, astfel ca la frontiera se iau masuri pentru fluidizarea traficului.

Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, cei mai multi care intra in Romania in aceasta perioada, prin vamile din vest, sunt romani care revin in tara de sarbatori. Prin punctele de frontiera aradene au intrat in Romania, la sfarsitul saptamanii trecute, aproape 10.000 de persoane, dublu decat in zilele obisnuite.

“Pe parcursul intregului sezon al sarbatorilor de iarna se iau masurile necesare pentru derularea unui control operativ si civilizat. Se vor dispune masuri de suplimentare a personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera”, a declarat, luni, Laura Lapadat, purtatorul de cuvant al IJPF Arad.

In fiecare an, inainte de Craciun si de Paste, traficul la frontiera cu Ungaria creste semnificativ, pentru ca muncitorii romani stabiliti in alte tari se intorc pentru a petrece sarbatorile in Romania. Aglomeratia este aceeasi si in luna august, cand romanii vin in tara pentru petrecerea concediilor de odihna.

Â