Traficul auto pe Transfăgărășan și pe Transalpina va fi închis

Apropo.ro / 31.10.2013, 10:30
Traficul auto pe Transfăgărășan și pe Transalpina va fi închis
CNADNR a anunțat că de vineri va fi închisă circulația pe DN 7C - Transfăgărășan, între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) anunță participanții la trafic că în perioada 01 noiembrie 2013 – 30 iunie 2014 drumul național DN 7C – Transfăgărășan se închide circulației publice de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Sectorul de drum închis circulației va fi semnalizat corespunzător. Participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră existentă pe drumul național DN 7C – Transfăgărășan pe următoarele sectoare:

– km 0+000, localitatea Bascov, județul Argeș și km 104+000, Piscu Negru, județul Argeș;

– km 130+800, Cabana Bâlea Cascadă și intersecția cu DN 1 km 151 +955, județul Sibiu.

Decizia a fost determinată de condițiile meteorologice nefavorabile din această perioadă ce pot periclita siguranța circulației prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzapeziri, pericol de polei, etc.

Si Transalpina a fost închisă circulației până la primăvară. Șoseaua Transalpina a devenit obiectivul turistic numărul unu din județul Gorj. Din păcate, întrucât traversează o zonă montană, șoseaua este indisponibilă în cea mai mare parte a anului, din cauza stratului de zăpadă care atinge în zona de creastă și câțiva metri. În funcție de starea vremii din fiecare an, șoseaua e deschisă traficului auto între 1 mai și 1 octombrie, respectiv mai puțin de jumătate de an. Șoseaua este finalizată în proporție de 80%, fiind una din cele mai scumpe din România.

Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu, a declarat că pe Transalpina au fost montate parapete pentru ca nici un șofer să nu mai treacă. Decizia de oprire a circulației pe Transalpina a fost luată de Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu și de reprezentanții Serviciului Public Salvamont Gorj.