Traficul din Capitala, monitorizat video de azi

Apropo.ro / 15.05.2008, 15:35
Traficul din Capitala, monitorizat video de azi
Primaria Municipiului Bucuresti a inaugurat azi Centrul de Control al Sistemului de Management al Traficului, cel mai modern sistem de acest fel din Europa.

Traficul bucurestean a inceput sa fie supravegheat de peste 200 de camere video amplasate in circa 100 de intersectii principale in urma inaugurarii Centrului de Control al traficului, realizat in cadrul proiectului municipal privind managementul traficului.

Sistemul va functiona in inelul central al orasului, pe o axa nord-sud, cuprinsa intre Casa Presei Libere-Arcul de Triumf-Piata Victorie-Piata Romana-Unirii-Sincai, pe bulevardele Carol-Regina Elisabeta-Opera si pe tronsonul Decebal-Unirii-Libertatii.

In fiecare intersectie aglomerata vor fi montate, sub carosabil, senzori care vor transmite, printr-o retea de fibra optica, informatii privind numarul de masini care traverseaza zona. Informatiile vor ajunge la centrul de comanda, unde se va dicta masura de schimbare a culorii semafoarelor pe principiul acordarii de prioritate pentru directiile de mers cele mai solicitate.

In acelasi timp, politia rutiera din Capitala se va folosi de infrastructura de supraveghere atat pentru analiza traficului, cat si pentru probele video in cazul incalcarii legii de catre soferi sau de catre pietoni.

Proiectul de management al circulatiei din Bucuresti mai include crearea de culoare unice de deplasare si urmarirea prin satelit a masinilor de Salvare si Politie, astfel incat acestea sa ajunga cat mai repede in zonele de interventie. Traficul va fi dirijat pe trei paliere de prioritate: unul de urgenta – pentru masinile de salvare, pompieri si politie, unul pentru vehiculele RATB si unul pentru traficul general. Potrivit municipalitatii, pana la sfarsitul lunii septembrie, in Capitala vor fi inaugurate si primele culoare unice de circulatie.