Traficul pe Internet crește de Ziua Îndragostiților

Apropo.ro / 13.02.2006, 12:22
Traficul pe Internet crește de Ziua Îndragostiților
Ziua Sfântului Valentin, sarbatoare a îndragostiților și prilej pentru a face comerț cu tot felul de lucruri (flori, jucarii, lenjerie, gadget-uri), reprezinta o ocazie pentru persoanele singure de a încerca sa își gaseasca un suflet pereche pe Internet, transmite AFP. "De

Ziua Sfântului Valentin, sarbatoare a îndragostiților și prilej pentru a face comerț cu tot felul de lucruri (flori, jucarii, lenjerie, gadget-uri), reprezinta o ocazie pentru persoanele singure de a încerca sa își gaseasca un suflet pereche pe Internet, transmite AFP.

„De Sfântul Valentin, site-urile noastre înregistreaza cel mai mare grad de utilizare. Acest lucru se întâmpla din doua motive: oamenii se simt puțin mai romantici sau puțin mai singuri și vorbesc mai mult despre dragoste”, a explicat Alexis de Belloy, responsabil al filialei franceze a Match.com, liderul mondial al site-urilor de întâlniri online.

În Europa, 35 de milioane de persoane navigheaza pe Internet în fiecare luna, însa numarul lor crește considerabil în preajma Zilei Îndragostiților.

Potrivit unui studiu european referitor la noile comportamente ale îndragostiților, internauții chiar își cauta online sufletul pereche, iar partenerul ideal cautat este o persoana „cu aceleași gusturi și aceleași afinitați”.

Internetul este un instrument mai un de cautare a sufletului pereche decât alte locuri pentru ca „ofera o arie de posibilitați foarte, foarte larga”, potrivit lui Alexis de Belloy.

Un antropolog britanic de la Universitatea Oxford a avertizat ca întâlnirea în viața reala a „îndragostiților” care s-au cunoscut și au discutat pe Internet se poate dovedi stânjenitoare în cazul în care aceștia descopera ca nu sunt atrași unul de celalalt din punct de vedere sexual.

Internetul este folosit și pentru a pune sub semnul întrebarii Ziua Îndragostiților. Astfel,o londoneza pe nume Meg Pickard a creat, în 2002, un site anti-Sfântul Valentin (www.meish.org/vd). „Personal, eu prefer sa primesc flori într-o zi de marți oarecare și nu vreau sa primesc acei trandafiri incredibil de scumpi în ziua în care toata lumea se simte obligata sa îi ofere”, a declarat ea.

Mediafax