Tragedie feroviară în Spania: Peste 77 de morți și 143 de răniți, bilanț provizoriu (Video)

Apropo.ro / 25.07.2013, 09:33
Tragedie feroviară în Spania: Peste 77 de morți și 143 de răniți, bilanț provizoriu (Video)
Peste 77 de persoane au murit și alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostella, în nord-vestul Spaniei. Video din momentul impactului.

Presa spaniolă enumera, joi, viteza excesivă printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu cel puțin 77 de morți, miercuri seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul țării, relatează AFP. În tren călătoreau 222 de persoane.

Excesul de viteză în timpul unui viraj, posibila cauză a accidentului„, scrie cotidianul El Pais. Citând surse apropiate anchetei, cotidianul afirmă că, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteză de 190 de kilometri pe oră pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră.

Vezi aici video cum a deraiat trenul

„Este vorba despre o curbă foarte complicată, foarte strânsă. De aceea, în locul unde a deraiat trenul, este interzis să se circule cu peste 80 de kilometri pe oră”, adaugă El Pais.

MAE a anunțat că în acest accident nu a fost rănit niciun român. Spania a decretat 3 zile de doliu național. Autoritățile anunță că acest accident de tren este cel mai grav care s-a produs în Spania în ultimii 40 de ani.

Citește mai multe detalii despre accidentul feroviar din Spania, pe Mediafax.ro