Tragedii aviatice in care au fost implicate aeronave ce transportau echipe sportive

De: Pandaru Alin Daniel / 08.09.2011, 09:57
Tragedii aviatice in care au fost implicate aeronave ce transportau echipe sportive
Tragedia de la Iaroslavl se inscrie in seria accidentelor aviatice in care au fost implicate aeronave ce transportau echipe sportive, printre care se numara catastrofa de la Superga, din 1949, si cea de la Munchen, din 1958.

Un avion de linie Yakovlev 42 (Yak-42), in care se afla echipa rusa de hochei pe gheata Lokomotiv Iaroslav, s-a prabusit, ieri, in apropierea aeroportului Iaroslavl, provocand moartea a 44 dintre cele 45 de persoane aflate la bord.

Pe 4 mai 1949, 31 de persoane, dintre care 18 fotbalisti, au murit in urma prabusirii avionului care ii aducea pe jucatorii echipei AC Torino de la Lisabona.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, avionul s-a lovit de bazilica din Superga, localitate aflata in apropiere de Torino. Avionul cu formatia italiana trebuia sa se indrepte spre Milano, dar, din motive necunoscute, pilotul a hotarit sa aterizeze la Torino.


Monumentul memorial in memoria victimelor de la Superga

Pe data de 6 februarie 1958, lumea a fost zguduita de stirea care anunta ca echipa Manchester United, campioana Angliei, a fost decimata de un groaznic accident aviatic. Avionul companiei „British European Airways”, care transporta de la Belgrad campioana Angliei, s-a prabusit pe aeroportul din Munchen, unde facuse o escala.

Din cei 44 de pasageri, 21 si-au gasit moartea pe loc, printre acestia aflandu-se si jucatorii Byrne, Taylor, Collman, Jones, Wheelan, Bent si Pegg.

Mai multe detalii despre alte tragedii aviatice in care au fost implicate aeronave ce transportau echipe sportive, pe Mediafax.ro