Tragerea la sorti nefavorabila

Apropo.ro / 23.01.2002, 09:00
Tragerea la sorti nefavorabila
Tragerea la sorti a "optimilor" cupelor europene la feminin nu a fost favorabila echipelor românesti, care au de înfruntat adversari extrem de dificili Cele trei echipe feminine care au ramas în competitiile europene si-au aflat ieri, dupa tragerea la sorti de la Viena, adversarele. Oltchim,

Tragerea la sorti a „optimilor” cupelor europene la feminin nu a fost favorabila echipelor românesti, care au de înfruntat adversari extrem de dificili

Cele trei echipe feminine care au ramas în competitiile europene si-au aflat ieri, dupa tragerea la sorti de la Viena, adversarele. Oltchim, Rapid si Remin Deva nu se pot declara multumite, Zeita Fortuna harazindu-le trei adversare de calibru.

Vîlcencele au de înfruntat echipa ucraineana Spartak Kiev, care a trecut în turul anterior de Egle Vilnius, din Lituania. Spartak a pierdut în partida tur, disputata în deplasare, cu 18-20, dar a cîstigat la scor, 24-12, în mansa a doua. „Se putea sa picam si mai bine, dar se putea si mai rau. Nu stim prea multe despre formatia ucraineana, dar avem timp sa ne informam”, a declarat antrenorul secund al Oltchimului, Petre Berbecaru. Spartak Kiev a participat în sezonul trecut în grupele Champions League, facînd parte din grupa D, unde a adunat doua victorii si patru înfrîngeri.

Ultima echipa româneasca întîlnita de adversara vîlcencelor a fost Rapid în sezonul 1993-1994, în „optimile” Cupei EHF. Desi bucurestencele erau la acea vreme detinatoarele trofeului, Spartak s-a calificat mai departe. La Kiev au activat si cele doua jucatoare straine care evolueaza acum la Oltchim, portarul Tatiana Vorostova si extrema Olena Radcenko, ele fiind de parere ca actuala lor formatie este mai valoroasa.

Rapid Bucuresti va întîlni în „optimile” Challenge Cup pe detinatoarea trofeului, echipa franceza Cercle Nîmes, formatie la care evolueaza portarul Lisi Rosu, Corina Brici Schiopu si Simona Stanciu, care au evoluat nu demult si sub Podul Grant. „Ce adversar mai greu puteau sa ne harazeasca sortii? Nîmes e detinatoarea trofeului, dar nici Rapidul nu este o echipa slaba”, a declarat antrenorul bucurestencelor, Vasile Margulescu.

Nîmes ocupa dupa 10 etape locul 5 în campionatul Frantei, cu 21 de puncte, la 9 distanta de lidera ASPTT Metz. Primul meci se va disputa la Bucuresti. Tot în Challenge Cup, Remin Deva va juca în compania echipei ruse Kuban Krasnodar, primul meci în deplasare. Kuban a fost eliminata anul trecut în „sferturile” Cupei Cupelor de Silcotub Zalau, dupa o dubla victorie a echipei antrenate de Gheorghe Tadici.

„O sa cerem la Zalau o caseta cu rusoaicele si sper sa mai putem obtine si alte informatii”, a declarat antrenorul hunedorencelor, Cornel Badulescu. Prima mansa a partidelor din cupele europene se va disputa pe 16/17 februarie, returul fiind programat o saptamîna mai tîrziu.
Sursa: www.prosport.ro