Traian Băsescu: „Federația Rusă nu va renunța la Crimeea”

Apropo.ro / 02.03.2014, 12:00
Traian Băsescu:
Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de ProTV, că situația de securitate a României nu s-ar schimba dacă Rusia ar intra militar în Ucraina, menționând că granițele țării sunt sigure.

Referitor la modul cum vede încheiată situația din Ucraina, președintele a menționat că el crede că se va închide cu crearea unui nou conflict înghețat în Marea Neagră.

Despre criza din Ucraina:

– Situația României nu se schimbă dacă Rusia intră cu trupe în Ucraina. Situația de securitate a României nu este afectată. Rusia nu-și propune un conflict cu un stat membru NATO. România nu este o țintă a unei eventuale agresiuni asupra Ucrainei.

– Mesajul a fost transmis clar. Frontierele României sunt certe, garantate.

– Oamenii trebuie să înțeleagă că tensiunile din zonă ne pot afecta din punct de vedere economic.

– Aliații României sunt îngrijorați. Acesta este cuvântul corect pentru ceea ce simt aliații noștri. Soluțiile trebuie să iasă din zona declarațiilor.

– Sunt dezamăgit de jocul de imagine făcut de miniștrii sau oficiali ai unor state europene: discuții cu Ianukovici, mers în Maidan. A dat impresia că nu prea știm ce vrem.

– Prima problemă a Ucrainei este corupția clasei politice. O strigă toată lumea. Corupția și neîncrederea în clasa politică.

– Europenii trebuie să vină cu un plan concret de salvare a Ucrainei. În rest, totul este poveste.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!