Traian Basescu: „Imi asum esecul pentru Schengen”

Apropo.ro / 23.09.2011, 09:38
Traian Basescu:
Presedintele Traian Basescu isi asuma responsabilitatea neaderarii la Schengen, in conditiile in care institutiile si-au indeplinit sarcinile si tehnic au fost respectate conditiile de aderare.

Declaratiile presedintelui la B1 TV:

De cand am venit am stabilit o linie cu SUA. Acea linie a fost respectata de toate institutiile. Acestea au avut o mare contributie in respectarea declaratiilor mele. Vizita mea in SUA nu a fost organizata de serviciile secrete. Ma consider seful lor ca sef al CSAT-ului. Avem o colaborare. Nu mi-am facut niciodata griji ca vor intoarce armele impotriva sefului statului.

Intelectualul care se inscrie in partid trebuie sa vorbeasca in partid. Vii dintr-o data dupa care devii cel mai acerb critic. Du-te in structura partidului mai intai si incearca sa gasesti o solutie. Relatia mea cu Lazaroiu ramane una de colaborare. Lazaroiu ma poate suna oricand.

Tin foarte mult la intelectuali chiar daca pe unii i-am suparat. Nu cred ca formularea intelectualii lui Basescu este una corecta.

Monarhii romani nu i-au permis revenire lui Cuza in tara. Eu am fost revoltat cand il fugarea politia pe Regele Mihai prin aeroport. Astazi insa cred ca a incerca sa te pozitionezi deasupra acestei natiuni sau a parea ca esti solutia nu reprezinta decenta si asta ma deranjeaza cel mai tare.

Am lucrat cu destui consilieri monarhisti. Nu am alergie la monarhie. Sistemul monarhic este impresionant. Am mare respect pentru ce a facut monarhia in general.

Nu am de ce sa ma duc la sedinta Parlamentului, cata vreme am calificat situatia cu Regele Mihai drept un joc politic.

Citeste mai multe detalii despre declaratiile presedintelui Traian Basescu, pe Mediafax