Traian Băsescu împlinește astăzi 61 de ani

De: Marian Andrei / 04.11.2012, 13:36
Traian Băsescu împlinește astăzi 61 de ani
Șeful statului român își serbează astăzi cea de-a 61 aniversare, cu această ocazie reprezentanți ai partidelor politice din România adresându-i urări.

Traian Băsescu s-a născut în data de 4 noiembrie 1951 în localitatea Basarabi, actualul oraș Murfatlar din județul Constanța.

Primul politician care i-a urat lui Traian Băsescu a fost copreședintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că îi urează lui Băsescu sănătate, viață lungă și bucurie, ca „oricărui român care împlinește o vârstă în oricare dintre zilele anului”.

În schimb, deputatul PNL Ludovic Orban, întrebat sâmbătă ce îi transmite lui Traian Băsescu cu ocazia împlinirii celor 61 de ani. a spus că nu are ce să îi ureze lui Băsescu, adăugând că mesaje cu ocazia zilei de naștere ar trebui săi îi fie transmise șefului statului de către Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Gheorghe Ștefan, Roberta Anastase, Monica Ridzi, adică cei pe care i-a promovat în viața publică.

Nu lansez mesaje decât către oameni care îmi sunt apropiați, pe care îi apreciez, oameni care reprezintă ceva pentru mine. Chiar nu am ce să-i transmit, să-i transmită mesaje Elena Udrea, să-i transmită mesaje Flutur, Pinalti, Roberta Anastase, Monica Ridzi și toți cei pe care i-a promovat în viața publică„, a spus Orban.

Premierul Victor Ponta s-a rezumat în a declarat, sâmbătă, că de ziua lui Traian Băsescu Serviciul de protocol al Guvernului va trimite o scrisoare de felicitare pentru Traian Băsescu, cu ocazia zilei de naștere a acestuia, Ponta subliniind că un asemenea gest între instituții „este normal și civilizat”.

Anul acesta, Traian Băsescu își sărbătorește ziua de naștere la Castelul Foișor din Sinaia alături de lideri ai PDL. În seara zilei de sâmbătă la Foișor și-au făcut apariția foști miniștri și colegi de partid ai lui Băsescu, printre primele persoane care au fost văzute la Sinaia fiind fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu și fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Cu un an în urmă, Traian Băsescu declara că de ziua sa drept cadou și-ar dori „liniște”, împlinirea celor 60 de ani fiind sărbătorită la Vila Lac.