Traian Basescu, „lucrat” de serviciile secrete?

De: Marian Andrei / 24.08.2009, 11:20
Traian Basescu,
Serviciile ar fi trebuit sa-l avertizeze pe seful statului asupra prezentei fratelui sau in actionariatul firmei Desintco

Prezenta lui Mircea Basescu in actionariatul unei firme care isi propunea sa intre pe piata internationala de armament ar fi trebuit sa-i fie semnalata presedintelui de catre serviciile secrete.

Or, faptul ca presedintele s-a aratat surprins de aceasta informatie, dar ulterior a incercat sa-l scuze pe Mircea Basescu, lasand sa se inteleaga ca acesta a cazut intr-o cursa, arata ca el nu a fost informat de aceasta.

Specialistii din domeniu sustin ca familia presedintelui este supravegheata de serviciile secrete pentru a preveni nu doar accidente puse la cale dinafara tarii, dar si pentru a-l apara pe seful statului de vulnerabilitati.

In plus, doi dintre fostii ministri ai Apararii sustin ca serviciul de informatii al armatei trebuie sa fi stiut de activitatea societatii unde era actionar si Mircea Basescu. Gheorghe Tinca spune ca acest serviciu "monitorizeaza tot", iar Teodor Melescanu a explicat ca acestia "ii informeaza in timp real – pe ministru, presedinte, prim-ministru – asupra oricaror lucruri care pot avea incidenta", iar Basescu "nu este un nume care sa treaca neobservat".

Pe de alta parte, absenta sefului statului de la Ziua Marinei, eveniment de la care era nelipsit, coincide cu organizarea primei expozitii de armament pe care a facut-o firma la care si fratele sau era actionar. Daca ar fi stiut inca de atunci de implicarea lui Mircea Basescu in firma de armament, este posibil ca presedintele Basescu sa fi dorit o delimitare de actiunile fratelui sau.

Citeste mai mult despre rolul serviciilor secrete in cazul firmei Desintco SRL.