Transfagarasanul si Transalpina, inchise pana in primavara lui 2012

De: Pandaru Alin Daniel / 01.11.2011, 11:18
Transfagarasanul si Transalpina, inchise pana in primavara lui 2012
Circulatia pe DN 7C (Transfagarasan), intre judetele Sibiu si Arges, a fost inchisa, de astazi, din cauza conditiilor meteorologice, urmand sa se redeschida traficului in 30 iunie 2012.

Decizia a fost luata in conformitate cu regulamentul de functionare a DN 7C – Transfagarasan – aprobat si avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada care pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, inzapeziri, pericol de polei, etc.

Circulatia pe DN 7C Transfagarasan va fi inchisa pana in 30 iunie 2012
, sectorul de drum inchis traficului, intre km 104 + 000 (Piscu Negru, judetul Arges) pana la km 130 + 800 (Cabana Balea Cascada, judetul Sibiu), urmand a fi semnalizat corespunzator.

Mai multe detalii despre circulatia pe Transfagarasan, pe gandul.info

Transalpina inchisa pana pe 15 aprilie 2012

Cea mai inalta sosea din Romania, Transalpina, va fi inchisa traficului incepand de astazi si pana la data de 15 aprilie 2012. Masura a fost luata din cauza conditiilor meteo nefavorabile care pot reprezenta un pericol pentru circulatia rutiera.

Au fost montate deja indicatoare de avertizare pentru turistii care vor sa parcurga traseul. Se circula pana in statiunea Ranca, dar de acolo spre Transalpina nu se mai circula.”, a declarat directorul Sectiei Judetene de Drumuri Nationale, Ion Dina.

Sunt deja temperaturi negative si ninge in zona asa ca circulatia pe sectorul de drum Obarsia Lotrului – Ranca, unde soseaua urca la peste 2.000 de metri altitudine, devine imposibila.

Transalpina porneste din orasul Novaci (judetul Gorj) si se termina in orasul Sebes (judetul Alba), traversand Muntii Parang de la sud la nord.