Transfer de captivi

Apropo.ro / 05.11.2007, 00:00
Transfer de captivi
Anwar El-Ibraim, om de ştiinţă canadian de origine egipteană, se grăbeşte să ajungă acasă după o călătorie de afaceri. La mii de kilometri depărtare, în Cairo, un atentat terorist a făcut mai mult de 30 de victime, printre care şi un american.
Atentatul a fost revendicat de Rashid Silime, terorist binecunoscut ca fiind şeful brigăzii El-Hazim, o celulă dizidentă a Hezbollah. Necazul e că Anwar El-Ibraim e biochimist, cu ceva cunoştinţe despre fabricarea bombelor artizanale, şi are legături de familie cu Egiptul. Aşa că Anwar urcă în avion în Africa de Sud ca om de afaceri şi coboară în New York ca terorist. Este arestat, încătuşat, luat pe sus şi se trezeşte gol şi singur într-o celulă strîmtă. Şi necazurile de-abia au început… Filmările au început la jumătatea lui noiembrie 2006 şi au avut loc în California – Anaheim şi Los Angeles – la Washington, în Africa de Sud şi Maroc. Pe parcursul acestora, spun gurile rele, o idilă s-a înfiripat între Jake Gyllenhaal şi Reese Witherspoon.
 
Premiera 9 noiembrie
TO: Rendition. Producţie SUA, 2007. R: Gavin Hood. Cu: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Alan Arkin, Peter Sarsgaard, Omar Metwally, Yigal Naor, Moa Khouas, Zineb Oukach, Meryl Streep.
Distribuit de InterComFilm Distribution