Transferul lui Bratu naste polemici

Apropo.ro / 22.07.2004, 10:29
Transferul lui Bratu naste polemici
Cotidianul "France-Ouest" privește cu circumspecție transferul atacantului român Florin Bratu de la Galatasaray Istanbul la FC Nantes, fiind de parere ca gruparea turca este cea care a ieșit în cîștig din aceasta tranzacție. "Succesorul lui Viorel Moldovan este

Cotidianul „France-Ouest” privește cu circumspecție transferul atacantului român Florin Bratu de la Galatasaray Istanbul la FC Nantes, fiind de parere ca gruparea turca este cea care a ieșit în cîștig din aceasta tranzacție.

„Succesorul lui Viorel Moldovan este român, dar nu se numește nici Danciulescu, nici Keșeru. Noul numar noua al formației franceze se numește Florin Bratu, de la Galatasaray. Cine a facut o afacere buna? Daca este prea devreme pentru a afirma ca Nantes a facut o afacere buna, oficialii clubului turc sînt cu siguranța mulțumiți. Cumparat cu puțin peste 1,5 milioane de euro, vara trecuta, Bratu nu s-a impus la Istanbul. Autor a șapte goluri, dintre care șase în 32 de întîlniri din campionat, în sezonul trecut, atacantul român nu a impresionat. Alt inconvenient este acela ca Bratu ramîne afectat dupa un eșec la echipa naționala a României, fiind considerat unul dintre principalii vinovați pentru ratarea calificarii la Euro-2004”, se arata în cotidianul francez, care susține ca transferul a fost realizat pentru 2,5 milioane de euro, jucatorul urmînd sa primeasca un salariu lunar de 25.000 de euro.

Totuși, „France-Ouest” a descoperit cîteva calitați la jucatorul român. „Acest lucru nu înseamna ca jucatorul, propus cu ceva timp în urma clubului Rennes de Ladislau Boloni, nu prezinta calitați. Poate ca nu la fel de viclean ca Danciulescu sau Moldovan, Florin Bratu este cu siguranța mai rapid și la fel de tehnic. Este capabil sa evolueze pe extreme, chiar daca este dreptaci”, noteaza sursa citata, care precizeaza ca internaționalul român are șansa la Nantes sa se relanseze dupa sezonul slab de la Galatasaray.

Și site-ul „nantesfoot.com” crede ca gruparea truca este cea avantajata de acest transfer. „Internaționalul român, care nu a facut o impresie foarte buna în campionatul Turciei și de care clubul Galatasaray vrea sa se debaraseze, a fost alegerea facuta pentru înlocuirea compatiotului sau, Viorel Moldovan. Ni se pare ca afacerea a fost însa profitabila în primul rînd pentru gruprea turca. Bratu a fost cumparat de Galatasaray pentru 1,6 milioane de euro (mai avea doi ani de contract), iar acum se vorbește despre o suma de transfer pe patru sezoane, cu o valoare de 2,5 milioane de euro și un salariu lunar de 25.000 de euro”, scrie sursa citata.

Potrivit „nantesfoot.com”, președintele Jean Luc Gripond justificat astfel alegerea facuta: „În Turcia, unde jucatorul român nu a avut o reputație buna, a fost mereu țapul ispașitor. Este pacat, deoarece este un jucator foarte bun, care poate pune multe probleme adversarilor prin tehnica și tenacitatea sa, ceea ce face din el un atacant remarcabil pe contraatac. Conducerea a ales acest jucator pentru tehnica și viteza sa de joc. Ținînd cont de mijloacele de care dispunem în acest moment, am realizat un transfer rezonabil și cu un potențial interesant”.

Bratu va semna, miercuri, contractul cu FC Nantes, dupa ce va trece de vizita medicala.

Mediafax