Transilvania da intalnire Finlandei la Sibiu!

Apropo.ro / 13.07.2006, 14:39
Transilvania da intalnire Finlandei la Sibiu!
H.I.M aduce farmecul Nordului sambata in Piata Mare! MUZICA Concerte in aer liber: H.I.M, Amorphis, Luna Amara, Altar, Silentium, Kumm, Carmen Gray Muzica Clasica: Festivalul International de Pian "Carl Filtsch" organizat de Filarmonica din


H.I.M aduce farmecul Nordului sambata in Piata Mare!

MUZICA

Concerte in aer liber: H.I.M, Amorphis, Luna Amara, Altar, Silentium, Kumm, Carmen Gray

Muzica Clasica: Festivalul International de Pian „Carl Filtsch”

organizat de Filarmonica din Sibiu

Cluburi: Concerte live, proiectii DVD – muzica cu formatiile invitate.

ARTE VIZUALE

Fotografie si lucrari video: Jan Kaila, Elina Brotherus,,Ville Kansanen,

Nicu Ilfoveanu.

LANSARI DE CARTE

Editura Humanitas : Traian Ungureanu – „Razboiul timpurilor”

Radu Paraschivescu – „Ghidul Nesimtitului”

PROIECTII

Documentar: Dansul contemporan si traditional finlandez

Muzica: Nightwish – „End Of An Era” DVD

H.I.M, sambata pe scena din Piata Mare!

Asteptarea a luat sfarsit! Dupa patru luni de la confirmarea primului concert H.I.M din Romania, celebrii finlandezi vor urca pe scena din Piata Mare din Sibiu, sambata seara la ora 22.00.

Desi play-list-ul concertului nu a fost definitivat inca, membrii formatiei au declarat organizatorilor ca vor canta 15 piese care au adus trupei notorietatea internationala si succesul imens de care se bucura astazi, dupa 11 ani de cariera. Pentru publicul din Romania, H.I.M a pregatit un cocktail special cu piese de pe ultimul album, „Dark Light” (Sire Records/Warner Music) si cateva dintre cantecele mai vechi, chiar de pe primul abum, ceea ce reprezinta o raritate pentru repertoriul actual al formatiei..

SAPTE Pentru H.I.M

Formatia care va sosi in Sibiu cu o zi inainte de concert va face un cadou minunat catorva fani din Romania. Cei sapte fani care vor veni din toata tara – Bucuresti, Sibiu, Targu Mures, Suceava, Oradea – vor avea ocazia sa se intalneasca cu idolii lor timp de 20 de minute. Ville Valo si cavalarii Heartagramei au dorit sa multumeasca astfel fanilor cei mai dedicati din Romania si sa-i cunoasca personal intr-un cadru restrans si intim. Cei sapte au spus la randul lor ca asteapta acest moment de ani de zile si ca aceasta intalnire cat si concertul de la Sibiu sunt cel mai minunat cadou pe care l-ar putea primi. Unii dintre ei au vazut deja cateva concerte ale formatiei in strainatate dar au astazi ocazia sa-si vada idolii cantand chair la ei acasa!

Inainte de a deveni rock-staruri certificate pe plan mondial, H.I.M si-au creat, inca de la inceputul carierei statutul de trupa care a creat un adevarat cult, cu fani fideli care calatoresc prin toata lumea pentru a-si vedea formatia preferata in concert.

H.I.M va urca pe scena din Piata Mare la ora 10 seara, exact cand se face intuneric complet, pentru a reproduce astfel, live, atmosfera magica de pe albumul „Dark Light” in cadrul unui spectacol ce ofera si o locatie demna de un basm medieval!

„Vrem sa multumim pe toata lumea cu spectacolul nostru si nu uitati sa va protejati urechile, pentru ca suntem o formatie care canta foarte tare!”, a spus liderul formatiei Ville Valo inainte de sosirea la Sibiu.

Inainte de concert, cei cinci finlandezi se vor antrena insa Â… la sah. Ville, Mige, Linde Burton si Gas vor juca sah cu doi tineri romani, olimpici la sportul mintii. Rezultatul partidei va fi facut cunoscut publicului dupa spectacol.

Invazie Finlandeza la Sibiu

Prima editie a Festivalului ARTMANIA este dedicata Finlandei, fiind organizata sub egida Ambasadei Finlandei in Romania, in colaborare cu Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu.

La editia din acest an, Festivalul ARTMANIA va aduce in fata publicului unii dintre cei mai reprezentativi artisti finlandezi care, prin creatiile lor, au adaugat un plus renumelui tarii unde cultura si arta sunt foarte pretuite. Intr-adevar, in Finlanda arta, in diversele sale forme de exprimare, este aproape o necesitate, ea facand parte din viata de zi cu zi a societatii si nu este doar un lux accesibil unui public elitist.

Prin prezenta artistilor finlandezi, al caror nume a depasit de mult granitele tarii lor, Festivalul ARTMANIA doreste sa ofere spectatorilor din Romania o privire asupra peisajului cultural de astazi din Tara Celor O Mie de Lacuri.

Spectatorii Festivalului vor avea ocazia sa faca cunostiinta cu creatiile artistice ale lui Jan Kaila si Elina Brotherus – doua personalitati marcante ale artei finlandeze contemporane – dar si ale lui Ville Kansanen, tanar artist fotograf, si sa-si faca o imagine asupra scenei muzicale actuale din Finlanda.

Cele doua expozitii de fotografie si arta video ale artistilor finlandezi vor fi gazduite de Sala Ferula a Bisericii Evanghelica.

Vineri, in prezenta lui Jan Kaila, consilierul Ambasadei Finlandei in Romania, E.S. Antero Inkari si vice- primarul Sibiului, Eugen Mitea vor participa la vernisajul expozitiei, dand astfel startul oficial al manifestarilor culturale din cadrul festivalului ARTMANIA.

Pe scena Festivalului vor urca alte trei formatii finlandeze, printre care veteranii heavy-metalului european, Amorphis, alaturi de formatia de gotic-simfonic Silentium si mai noii veniti in peisajul muzical, Carmen Gray.

Alaturi de muzicienii finlandezi, pe scena din Piata Mare din Sibiu vor urca doua dintre cele mai reprezentative formatii din noul val al rock-ului romanesc Luna Amara si Kumm, precum si vetereanii genului heavy-metal, Altar, impreuna cu alte tinere formatii ce vor concerta in cluburi.

Doi dintre cei mai apreciati publicisti romani, Traian Ungureanu si Radu Paraschivescu isi lanseaza, in cadrul Festivalului, ultimele volume publicate la Editura Humanitas si participa, alaturi de publicul cititor la dezbateri pe teme de actualitate ale societatii contemporane..

Publicul Festivalului ARTMANIA este invitat sa participe la concertele si recitalurile de pian din cadrul celei de-a XI-a editii a Festivalului de interpretare si compozitie pentru pian „Carl Filtsch”, organizat de Filarmonica din Sibiu.

Bilete:

Bilete pentru Festivalul ARTMANIA se gasesc in reteaua de magazine Diverta cat si pe www.myticket.ro . In Sibiu, bilete s-au pus in vanzare si la Sigi Kultur Café (Piata Mica, nr 16), la centrul turistic de informatii: Casa Luxembourg, Kulturs, iar sambata se vor pune in vanzare si la intrarile din Piata Mare. Biletul costa 65 de RON si ofera accesul publicului la toate evenimentele din cadrul Festivalului ARTMANIA.

Festivalul ARTMANIA

Organizatori:

Fundatia ARTMANIA

Partener Asociat: Televiziunea Romana – TVR2

Sub Egida Ambasadei Finlandei in Romania

Cu sprijinul:

Primaria si Consiliul Local Sibiu

Consiliul Judetean Sibiu

Parteneri culturali:

Filarmonica de Stat Sibiu

Centrul Cultural German Sibiu

Biroul Cultural Maghiar din Sibiu

Biblioteca ASTRA Sibiu

Editura si Librariile HUMANITAS

Galeria Noua Bucuresti

Finnish Fund For Art Exchange (FRAME)

Finnish Music Information Center

Music Export Finland (MUSEX Finland)

Finnish Dance Foundation

Parteneri:

A&A Records / Alma Artex / Warner Music

Nuclear Blast / Rocris Disc

Roton / R.U.L.

Sponsori:

Atlassib, Diverta, Malev Hungarian Airlines, Tess Sibiu Volkswagen, Banca Romaneasca, Kirschbaum, BCR, Romguard Sibiu, Magnum, Tipografia Honterus, Sinecon, Sigi Kulturcafe, PAV Construct, Uptown, Flanco, Ambient

Parteneri media:

Kiss FM, 24 Fun, Jurnalul National, Tribuna Sibiu, Maximum Rock, Popcorn, Scream Magazine, Viva, Joy, Elle, Apropo.ro, Port.ro, Mirabilys, Oblique TV Magazin, Beta Cons.

Pentru mai multe informatii: www.artmaniafestival.ro

A R T M A N I A F E S T I V A L 14 / 16 . 0 7. 2 0 0 6 S I B I U

MARTI 11.07

SALA THALIA Festivalul – Concurs Internațional de Interpretare Pianistica și Compoziție „Carl Filtsch” Str. Cetatii, nr. 3-5

19.00 Festivitatea de deschidere Recitalul pianistului MIHAI DIACONESCU În program: lucrari de Carl Filtsch, Fr.Chopin, F.Mendelssohn-Bartholdy Festivalul – Concurs Carl Filtsch de la Sibiu vine sa sarbatoreasca personalitatea și creația tânarului pianist și sa încurajeze talentul interpretativ și compozitional al concurenților, indiferent de vârsta lor. Pe parcursul celor 10 ediții de pâna acum, publicul sibian a facut cunoștința cu peste 300 de participanți din 20 de țari, dar și cu membri marcanți ai lumii muzicale internaționale printre care Peter Szaunig (pianist, muzicolog, compozitor), Walter Krafft (pianist, profesor universitar de pian) și Francois – Robert Girolami (director al Conservatorului din Paris).

MIERCURI 12.07

BISERICA EVANGHELICA SIBIU Piața Huet

18.00 Concert de orga Ursula Philippi

SALA THALIA Str. Cetatii, nr. 3-5

19.00 Festivalul „Carl Filtsch” Recital de violoncel și pian CRISTIAN FLOREA – violoncel; OANA CRIȘU – pian În program: sonate de L.v.Beethoven, J.Brahms, C.Debussy

JOI 13.07

BISERICA EVANGHELICA CISNADIE

18.00 Biserica Evanghelica Cisnadie Recital Cameral „Cantate Domine”: URSULA PHILIPPI – orga si clavecin, ELENA BOJIN – flaut KURT PHILIPPI – bas continuo, IOAN BOJIN – flaut

SALA THALIA Str. Cetatii, nr. 3-5

19.00 Concert simfonic ORCHESTRA FESTIVALULUI MUZICIENILOR DIN REGIUNEA CARPATICA În program: N. Paganini – Concert pentru vioara; L.v.Beethoven – Simfonia a V-a

VINERI 14.07

MUZEUL DE ARTA CONTEMPORANA Str. Tribunei nr. 5

10.00 NICU ILFOVEANU (RO) – „Immediate Appeal” Expoziție de fotografie.

PALATUL BRUKENTHAL Piata Mare, nr. 4-5

15.30 – 17.00 WORK-SHOP: JAN KAILA (FIN);

21.30 – 23.00 ELINA BROTHERUS (FIN) – Baigneurs, 2001/2003, triptych. Baigneurs 1, Baigneurs 2, Baigneurs 3, DVD loops, 13 min 56 sec each, DV PAL 4:3, silent. Film video, mut. Elina Brotherus este un fotograf prolific cu un portofoliu construit în jurul corpului uman în natura. Deși lucrarile ei nasc întrebari conceptuale, fotograful insista ca accentul sa cada, în primul rând, pe elementul vizual. „Baigneurs trateaza frumusețea în cheia clasica a scenelor de baie în natura, utilizând conceptual peisajul, în maniera romantica. Apa, culoarea și oglindirile sale, structura suprafeței deține un rol egal în importanța cu cel al personajelor.” (Elina Brotherus)

BISERICA EVANGHELICA – Sala Ferula Piața Huet

17.00 – 17.30 Vernisaj: JAN KAILA (FIN) – „Elis Sinistö 1985-2004, a spiritual journey” Expoziție de fotografie & arta video. Jan Kaila este profesor la Academia de Arte Frumoase din Helsinki, Departamentul de Studii Post-Universitare, și un artist neconventional. Expozitiile lui exploreaza în profunzime arta fotografica, analizând relația fotografiei cu diferite obiecte, film si text scris. O colecție de lucrari video și fotografii alese special pentru publicul roman vor fi prezentate sub numele „Elis Sinistö 1985-2004, a spiritual journey” (Elis Sinistö 1985-2004, o calatorie spirituala).

BIBLIOTECA ASTRA Str. George Baritiu nr. 5

18.00 HUMANITAS: Prezentari de colecții și lansari de carte. Lansare seria de autor TRAIAN UNGUREANU, cu cele doua carți: „Razboiul timpurilor” și „Arta neputinței la români” – prezentare cu participarea autorului. „Razboiul timpurilor” este o încercare sistematica, prima sub semnatura unui autor român, de analiza a conflictului politico-militar și a radacinilor sale spirituale. Ea prezinta eroi și victime, grozavii și acte de generozitate suprema, într-o istorie a violenței terminale care opune valorile și voințele a doua lumi în conflict: Occidentul și Islamul. Volumul lui Traian Ungureanu propune o teorie fara rezerve și lanseaza un avertisment grav: lumea moderna, așa cum a fost ea modelata de valorile Occidentului, se afla la un pas de criza finala. „Arta nepuțintei la români” susține ca realitatea politica româneasca a fost dictata de trei momente succesive de mare încordare populara. Eseurile lui Traian Ungureanu pleaca de la aceasta idee și descriu cele trei trepte care au condus la fixarea momentului politic pe care îl locuim astazi. Scrisa cu gândul la apropiata admitere a României în Uniunea Europeana, cartea propune o privire critica asupra datelor reale ale societații românești și asupra distanței care le desparte de retorica oficiala. Lansare de carte „Ghidul nesimțitului”, în prezența autorului – RADU PARASCHIVESCU Cum trebuie sa te porți ca sa-ți indispui semenii? Care sunt trasaturile definitorii ale nesimțitului carpatin? Cât e instinct și cât premeditare în comportamentul lui de zi cu zi? Iata câteva întrebari care merita un raspuns în registru ironic. Fiindca nesimțitul a devenit o prezența ubicua și agresiva, fara de care traiul cotidian nu mai poate fi conceput. În transportul public sau pe trotuar, la restaurant sau în intimitatea propriului apartament, la biserica sau la teatru, nesimțitul român corodeaza nervi, provoaca stupori și te împinge spre o vorba a lui Mark Twain: „Omul e singurul animal care roșește. Sau ar trebui s-o faca.”

SALA THALIA Str. Cetatii, nr. 3-5

19.00 Festivalul „Carl Filtsch” – Concerte pentru pian Soliști: AGATHE LEIMONI – Grecia FULVIO TURISSINI – Italia ORCHESTRA FILARMONICII DE STAT SIBIU Dirijor: PETRE SBÂRCEA În program: E. Grieg – Concertul pentru pian și orchestra în la minor op.16; R. Schumann – Concertul pentru pian și orchestra în la minor op.54

22.00 Lansare – Proiecție NIGHTWISH – „END OF AN ERA” DVD Un punct de cotitura în cariera de 10 ani a trupei, DVD-ul „End of an Era” cuprinde ultimul concert NIGHTWISH cu vocalista Tarja Turunen de la Hartwall Arena, în Helsinki, în fața a 12 000 de fani și un documentar ce conține imagini backstage cu trupa în ultimele 15 zile de dinaintea prestației la Hartwall. Lansarea oficiala în Romania va fi onorata de prezența lui Ewo Pohjola, managerul trupei.

CLUB STAGE Str. Emil Cioran, nr. 1-3

ARTMANIA FESTIVAL OPENING PARTY Gazde: Lenți Chiriac / Heavy Metal Magazin / România Parteneri: CLUB STAGE, NUCLEAR BLAST / ROCRIS DISC, WARNER MUSIC, SONY BMG. Stage Club a fost gazda celor mai multe concerte care au avut loc in Sibiu incepând cu toamna anului 2003. Pe scena clubului au urcat cele mai mari trupe românești, dar și trupe internaționale mai mult sau mai puțin cunoscute în aria lor muzicala. In cadrul Artmania Festival, Stage Club va gazdui concerte, jam sessions si proiecții de DVD-uri.

CONCERTE

18.00-18.40 ABIGAIL (RO) – București

18.40-19.00 Guest/interview CARMEN GRAY

19.00-19.40 SEVEN (RO) – Cluj Napoca

19.40-20.00 Guest/interview SILENTIUM

20.00-20.40 STILL CRAZY (RO) – Sibiu

20.40-21.00 Guest/interview AMORPHIS

21.00 -00.00 Audiții

00.00-05.00 Proiecții DVD-uri: NUCLEAR BLAST / ROCRIS DISC, WARNER MUSIC, SONY BMG

SIGI – KULTURCAFÉ Piata Mica nr. 16

12.00 – 24.00 Proiecții (in loop) FILME / DVD FIN / RO Parteneri: Fundatia Finlandeza de Dans Filmul de dans este o interpretare cinematografica a dansului și combina talentul coregrafilor si al regizorilor, astfel încât sa fie exploatata la maxim forța magica a genului. Fiecare film folosește propriul limbaj de expresie, pe spectator așteptându-l experiente variate, ireale si imprevizibile. In program: „Stains” (2005) 26:45 min Regia: Pauliina Hujanen Un basm despre om și natura, ilustrat prin limbaj și miscari ale trupului. „Tomorrow everything is different” (Huomenna kaikki on toisin) (2005) 34:47 min Regia: Kirsi Heimonen O poveste despre munca printre dependenții de droguri, din perspectiva angajatului. Trilogia: „Das Monolith” (2000) 5:17 min, „Greetings from Sochi!” (2002) 8:34 min, „Replay”(2003) 7,54 min Regia: Kimmo Leed Aceasta trilogie conduce spectatorul în lumea unor povești fascinante și boeme, iar materialele reușesc sa îmbine filmul și dansul într-o maniera originala. „Ronja” (2006) 8:00 min Regia: Satu Tuomisto O invitație, cu tenta umoristica, a unei fete de a o cunoaște. „Saanko luvan?” (2006) 3:00 min Regia: Satu Tuomisto O frumoasa calatorie a trupului în timpul unei întâlniri de dupa-amiaza. „The Seventh Sphere” (2003) 12:00 min Regia: Satu Tuomisto Oamenii tânjesc dupa o întelegere a lumii și a secretelor ei. „Vad ar val en bal pa slottet” (2003) 8:00 min Regia: Satu Tuomisto O fata ratacita într-un basm. „All Saints go travelling” (2005) 10:00 min Regia: Satu Tuomisto Elevii de la biserica All Saints a școlii primare engleze calatoresc în jurul lumii, din padurea tropicala în Alaska și mai departe. „DanceFilmDance” (2006) 2:00 min Regia: Satu Tuomisto O întâlnire ireala a elevilor din trei școli engleze. „Highlands Journey” (2006) 10:00 min Regia: Satu Tuomisto Un grup de baieți, elevi ai școlii Highlands, își investigheaza propriile forțe și mediul înconjurator. „Southgate Journey” (2006) 10:00 min Regia: Satu Tuomisto Elevii școlii Southgate surprinși într-un dans al trupurilor. „Portrait / Portretti” (2003) 5:00 min Regia: Saara Cantell Dupa 30 de ani de casnicie, înca mai e loc pentru portrete noi în albumul de familie. „Diagnoosi / The Diagnosis” (2002) Regia: Saara Cantell Elena este la spital și își așteapta rezultatele, cu emoții confuze.

SAMBATA 15.07

SALA THALIA Str. Cetatii, nr. 3-5

19.00 Festivalul „Carl Filtsch” Recitalul Maeștrilor FLORIN CROITORU – vioara, România LIVIU PRUNARU – vioara, Elveția WEN ZHOU LI – vioara, Marea Britanie La pian: Viorica Boerescu, Vera Negreanu și Lorena Țecu

ATRIUM CAFÉ (1) / SIGI KULTURCAFÉ (2) – CONFERINTA DE PRESA / INTERVIURI Piata Mica nr. 16

SALA 1

11.00 -11.20 Conferința de presa CARMEN GRAY

11.30 -12.00 Conferința de presa LUNA AMARA & KUMM & ALTAR

12.10 -12.40 Conferința de presa SILENTIUM

12.50 – 13.20 Conferința de presa AMORPHIS

16.30 – 16.50 Conferința de presa H.I.M.

SALA 2

10.30 -11.50 Interviuri SILENTIUM

11.50 – 12.05 Meet & Greet SILENTIUM

12.10 -12.40 Interviuri LUNA AMARA & KUMM & ALTAR

13.30 – 15.00 Interviuri AMORPHIS

15.00 – 15.20 Meet & Greet AMORPHIS

17.00 – 18.30 Interviuri H.I.M.

18.35 – 18.50 Meet & Greet H.I.M.

PIAȚA MARE

13.00 Acces public

13.30 – 15.00 Interviuri AMORPHIS

15.00 – 15.45 CARMEN GRAY (FIN) Fiind una dintre cele mai promițatoare grupuri nou venite pe scena muzicala finlandeza, trupa Carmen Gray reamintește publicului de rock-ul anilor Â’90, cu melodii îndraznețe și prestații scenice în forța, perfect compatibile cu postura lor de opening act la Artmania Festival.

15.00 – 15.20 Meet & Greet AMORPHIS

15.45 – 16.00 pauza

16.00 – 16.45 KUMM (RO) Ceea ce a început ca un hobby, s-a transformat într-o trupa adevarata cu o vasta experiența live, trei albume de studio și o nominalizare la categoria Cel Mai Bun Album Altenativ al Anului la Premiile Industriei Muzicale Românești din 2000: KUMM!

16.30 – 16.50 Conferinta de presa H.I.M.

17.00 – 18.30 Interviuri H.I.M

16.45 – 17.00 pauza

17.00 – 17.45 ALTAR (RO) Altar și-au rezervat un loc important în istoria rock-ului românesc de dupa 1989. Activitate concertistica bogata, premii pentru cel mai bun grup rock și atitudine! Anul 2006 marcheaza o revenire din punct de vedere discografic, dupa o pauza de 8 ani. Albumul „Atitudine” are un mesaj protestatar la adresa celor ce încearca sa îngradeasca libertatea și pastreaza linia caracteristica întregii cariere Altar: agresivitate, energie, atitudine.

17.45 – 18.00 pauza

18.00 – 19.00 SILENTIUM (FIN) Silentium sunt o trupa de gothic metal condusa de o voce feminina, însa nu se încadreaza în tiparul trupelor de gen. Originalitatea consta în elementul teatral, dramamtismul muzicii și o melancolie apasatoare subliniata mai ales de vioara. Dupa 10 ani de activitate concretizata în 4 albume și numeroase concerte, Artmania Festival va gazdui primul concert Silentium în afara granițelor Finlandei.

18.35 – 18.50 Meet & Greet H.I.M.

19.00 – 19.15 pauza

19.15 – 20.00 LUNA AMARA (RO) Luna Amara este una dintre cele mai bune trupe live din România, dar și un neobosit activist în campanii politice și sociale împotriva bolilor societații românești post-revolutionare. Concertul de la Artmania Festival va promova ce de-al doilea album al trupei „Loc lipsa”, o marturie îndrazneața din punct de vedere ideologic si muzical.

20.00 – 20.20 pauza

20.20 – 21.35 AMORPHIS (FIN) Amorphis au supraviețuit cu succes tuturor schimbarilor din interiorul trupei, dar și schimbarilor scenei metal. Cea mai buna dovada în acest sens este ultimul album „Eclipse” care surpinde printr-un vocalist mai puternic și mai energic. Valoarea acestei producții este atestata de toata presa de specialitate, fiind catalogata drept unul dintre cele mai bune albume de gen ale anului 2006.

21.35 – 22.00 pauza

22.00 – 23.30 H.I.M. (FIN) HIM este cel mai impresionant export muzical al Finlandei în acest moment. Trupa a luat ființa în anul 1991, iar din 1995 muzicienii au avut o activitate neîntrerupta și o ascensiune sigura în rock-ul mondial. In acest context, ei nu puteau sa lipseasca de la Festivalul Artmania. Dupa 11 ani de cariera, H.I.M. ajunge și la Sibiu pentru a încanta publicul român într-un concert special.

CLUB STAGE Str. Emil Cioran, nr. 1-3

00.00 – 06.00 AFTER CONCERT ROCK PARTY

00.30 – 00.50 Jam session STILL CRAZY

01.00 Jam session SILENTIUM

Proiectii DVD-uri: NUCLEAR BLAST/ ROCRIS DISC, WARNER MUSIC, SONY BMG Parteneri: CLUB STAGE, NUCLEAR BLAST/ ROCRIS DISC, WARNER MUSIC, SONY BMG

DUMINICA 16.07

SALA THALIA Str. Cetatii, nr. 3-5

19.00 Festivalul „Carl Filtsch” Concertul de gala al laureaților

GALERIA X FUTURE AGENCY Str. Constituției nr. 3

19.00 Vernisaj: TARA (RO) – „Luna Amara” Expoziție de grafica.

CLUB STAGE Str. Emil Cioran, nr. 1-3

ARTMANIA FESTIVAL CLOSING PARTY

17.00-20.00 Proiecții DVD-uri NUCLEAR BLAST / ROCRIS DISC, WARNER MUSIC, SONY BMG

CONCERTE

20.00-20.45 DAKONIA (RO) – Sibiu

20.45-21.00 pauza

21.00-21.45 THUNDERSTORM (RO) – Bucuresti

21.45-22.00 pauza

22.00-22.30 CONCERT FIN

22.30-22.45 pauza

22.45-23.30 BETRAYER (RO) – Sibiu

23.30-05.00 Proiecții DVD-uri NUCLEAR BLAST / ROCRIS DISC, WARNER MUSIC, SONY BMG

PALATUL BRUKENTHAL Piața Mare, nr. 4-5

21.30 – 23.00 ELINA BROTHERUS (FIN) – Baigneurs, 2001/2003, triptych. Baigneurs 1, Baigneurs 2, Baigneurs 3, DVD loops, 13 min 56 sec each, DV PAL 4:3, silent. Film video, mut.

SIGI – KULTURCAFÉ Piata Mica nr. 16

12.00 – 24.00 Proiecții FILME / DVD FIN / RO Parteneri: Fundația Finlandeza de Dans

ATRIUM CLASSIC CAFÉ Piata Mica

12.00 – 24.00 La fiecare 3 ore VILLE KANSANEN Proiecție fotografie – loop