Transportul in comun national e dat peste cap de Maratonul International

Apropo.ro / 09.10.2008, 12:06
Transportul in comun national e dat peste cap de Maratonul International
Duminica are loc Maratonul International Bucuresti, o manifestare care isi propune sa se apropie de nivelul international.

Duminica se va desfasura in premiera in tara noastra un eveniment care isi propune sa se apropie de nivelul maratoanelor internationale, Maratonul International Bucuresti.

Maratonul va avea cinci curse si anume: Maratonul (42 KM), Semi-Maratonul (21 Km), Cursa Populara (4Km), Cursa Copiilor (1km) si Cursa de Corporate la care vor alerga echipe de cite patru (42Km).

Traseul este: Palatul Parlamenului – Piata Alba Iulia – Universitate – Piata Romana – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Splaiul Dimbovitei – Opera Romana – Pod Cotroceni – Piata Romana – intoarcere la Palatul Parlamentului. Startul competitiei se va da pe 12 octombrie, la ora 9.00, din Piata Constitutiei, iar numarul de participanti se estimeaza ca va fi de 600.

Evenimentul este organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si cu Federatia Romana de Atletism.

In vederea bunei desfasurari a maratonului, RATB va modifica traseele unor mijloace de transport in comun, in intervalul orar 7:00-15:30, astfel :

Liniile 104, 123 si 124 vor functiona pe traseele de baza numai pana la Piata Unirii, unde vor intoarce prin Bd. Corneliu Coposu, Str. Sf. Vineri, Bd. Mircea Voda, Bd. Unirii.

Liniile 122, 137 si 268 vor functiona pe trasele de baza pana la Sala Palatului apoi pe un traseu modificat prin Str. Luterana, Str. G-ral Budisteanu, Bd. Dacia, Piata Romana, cu intoarcere prin Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcanescu, Bd. Dinicu Golescu, Str. Stirbei Voda, Bd. Eroilor.

Liniile 168, 226 si 368 vor functiona pe traseele de baza pana la Sala Palatului apoi pe un traseu modificat prin Str. Luterana, Str. G-ral Budisteanu, Bd. Dacia, Piata Lahovari, cu intoarcere prin Str. George Enescu, Bd. Gh. Magheru, Bd. Dacia.

Liniile 136 si 385 vor functiona pe traseele de baza numai pana la Piata Arsenalului, unde vor intoarce.

Linia 117 va functiona pe traseul de baza pana la Piata Unirii apoi pe un traseu modificat prin Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Marasesti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria.

Liniile 116 si 232 vor functiona pe traseele de baza pana la Piata Unirii apoi pe un traseu modificat de la intersectia Bd. Dimitrie Cantemir/Splaiul Unirii, prin Splaiul Unirii, Bd. Marasesti, respectiv Bd. Dimitrie Cantemir.

Linia 236 va functiona pe un traseu modificat de la intersectia Splaiul Independentei/ Bd. Eroilor prin Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, apoi traseul de baza.

Liniile 312 si 313 vor functiona pe traseele de baza pana la Piata Unirii apoi pe un traseu modificat de la intersectia Bd. Dimitrie Cantemir/Splaiul Unirii, prin Splaiul Unirii, respectiv Bd. Marasesti, Bd. Dimitrie Cantemir.

Mai multe detalii despre Maratonul International Bucuresti, pe site-ul oficial al competitiei.